Свързани новини

20.11.2019 17:01

22 млн.лв. за хората на Р. Петков от Софийска вода

Видян 3880 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийска вода АД възложи охраната на обектите си на близката до лидера на АБВ фирма АС Скорпио ООД, сочи решение качено на сайта на дружеството. Спечелилата търга фирма е собственост на Васка Пенкова – съпруга на Камен Пенков, бивш зам.-шеф на МВР в Тройната коалиция по времето на Румен Петков. Контрактът е на стойност 21,960 млн. лв. с ДДС.

Процедурата, по която е станал изборът, е договаряне с предварителна покана за участие по квалификационна система.  Софийска вода е секторен възложител, тъй като извършва дейност във водоснабдяването и разходва средства, получени в резултат на предоставена от фирмата обществена услуга, изрично посочена в Закона за обществените поръчки. Покани за участие в процедурата са били изпратени само до 2 фирми - Елитком 95 ЕАД и до АС Скорпио. За подизпълнител, който поема 20% от дейностите по поръчката, тя е наела Професионална защита – Електроник ООД, с управител Валери Замфиров.

Офертите на двамата конкуренти били изрядни, но втората е предложила малко по-ниска цена. Именно заради това е класирана на първо място и с нея е подписан договорът, който е с 5-годишен срок на изпълнение. Обект на поръчката са 93 обекта, които ще се охраняват със сигнално охранителна техника и автопатрули. Едва 20 обекта са с 24-часова физическа охрана (стационарен пост). От тях 14 обекта ще се охраняват с пеши обход, един е с дневен стационарен пост, един – за охрана на мобилен център за обслужване на клиенти, и един – с нощен стационарен пост в работни дни и денонощен в почивни и празнични.

Припомняме, че Софийска вода отговаря за обществения ресурс в столицата вече 20 години, но и досега не разпределя дивиденти за Общината! Компанията купува кубик вода за 2 ст., а го продава за над 3 лв. на гражданите. Дружеството има поне 17% възвръщаемост. Същевременно още през 2017г. загубата по тръбите трябваше да бъде сведено до 30%, но и до сега тя е 50% (48% по данни на самата компания).


Цялата далавера е била ясна още с изпращането на поканите за участие в "конкурса". Защо ли Мая Манолова не я разкри в предизборната кампания? Защото е свързана чрез ДБГ със Софийска вода и не критикува нито веднъж монополиста и в ролята си на омбудсман преди това. А Румен Петков и неговата АБВ я подкрепяха за вота.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Защо ли Мая Манолова не я разкри в предизборната кампания? 20.11.2019 21:33

    А Циганската царица е кметица вече 15 години и е невинна, за разлика от Мая?

  • 001 Anonimen 20.11.2019 17:49

    и ни крадат с измислени високи сметки,а плащат по 2 ст. водата на нашата държава-обирджии-разхитители-тече мръсна вода....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Превърнете активността си в предприемчивост

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Превърнете активността си в предприемчивост,