Свързани новини

20.11.2019 13:32

Иванчева, Петрова и Дюлгеров поискаха да се вдигне запорът на сметките им

Видян 1586 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, които са подсъдими за подкуп, поискаха да се вдигне запорът на банковите им сметки, защото нямали с какво да преживяват. Това те направиха в Апелативния специализиран съд, където делото срещу тримата върви на втора инстанция, предаде 24 часа. 


Бившата кметица на "Младост" настоя освен за вдигане на запора да й бъдат върнати трите мобилни телефона, единият от които не бил използван, лаптопи, книжен плик с документи за проект за европарк, дамската чанта й и портмонето. Пред съда тя обясни, че заради липсата на средства се налага майка й, която е пенсионерка, да й плаща здравните осигуровки, а приятели от Варна да й носят по 20 и по 50 лв., за да преживява. 


Биляна Петрова иска да падне забраната само за една от нейните няколко сметки, като да има възможност да ползва по 560 лв. на месец - колкото е минималната работна заплата. По нейни изчисления, представени пред съда, до момента трябва да използва 12 790 лв. Това са минималните работни заплати всеки месец от задържането и през април миналата година досега.


Петко Дюлгеров имал само една банкова сметка и той поиска тя да бъде освободена, за да може да си осигури пари за лечението на очите, престояла му трансплантация на роговица, както и да издържа трите си деца, две от които непълнолетни. Той отказа обаче отново да пише цифри заради графологична експертиза.


Тя бе поискана на предишното заседание, защото не е ясно кой е авторът на числа, написани в тефтерчето на Иванчева. Затова експертизата ще бъде направена само въз основа на вече изписани от него цифри и такива, написани в документи, които се съдържат в столичната община в район "Младост". Дюлгеров е бивш кмет на "Младост".


По време на заседанието стана ясно още, че една от съдебните заседателки, гледала делото на първа инстанция в спецсъда, е била член на избирателна комисия от ПП ГЕРБ по време на ервоизборите, затова бившата кметица на Младост поиска да се установи дали председателката Мария Праматарова е членувала в ГЕРБ както и дали партийни членове са били и нейни близки роднини - съпруг, деца, родители.


Смятаме, че това е намеса на ГЕРБ в делото, казаха Петрова и Иванчева извън заседанието.


Извън съдебната зала Иванчева се оплака, че я съди "Дунарит" за 100 000 лв. заради фалшиви чатове по месинджър, че щяла да сваля Бойко Борисов.


В 16 ч. съдът ще обяви решението си за запорите.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на