Свързани новини

20.11.2019 14:40

ГЕРБ: Бонев да стане зам-шеф на Столичния съвет

Видян 1713 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Старият нов председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков, ГЕРБ, коментира пред БНТ, че независимият общински съветник, който бе и кандидат за кмет Борис Бонев трябва да получи зам.-председателски пост в градския парламент, за да може неговите избиратели да имат адекватно представителство.
Герджиков отрече тази му теза да има нещо общо с факта, че спасителят на София е подкрепил него за поста на шеф, като самият Бонев отказва да разкрие за кого е дал гласа си при тайния вот за председател на столичния парламент.
Припомняме, че Герджиков получи 33 гласа, като освен представителите на ГЕРБ и ВМРО – общо 31, със сигурност за него е гласувал и отцепилият се от Атака и присъединил се към хората на Каракачанов и Контрерас съветник, който също се издигна до зам. на СОС. Така остава 1 глас, който според БСП и ДБ не е техен. Понеже другият независим – Волен Сидеров отсъства от гласуването, няма друга логика, освен вотът да е на Бонев
.Според Герджиков „в случая става дума за интрига, която Демократична България се опитва да спретне" на Борис Бонев и тя е „некоректна и несправедлива“.
„Ако ме е подкрепил, означава че е отказал да влезе в политическото клише и неговото желание е политическите спорове да бъдат заменени с конкретни разговори за политики за града“, обяви председателят на общинския съвет.
Всъщност, в парламентите е прието представител, посочен от партията с най-много гласове да се излъчи за председател. Така че не е ясно по какви причини Борис Бонев не си признава нещо, което по никакъв начин не е ненормално. Напомняме, че само допреди месеци той също така отричаше, че Спаси София ще се включи в политиката, като отказваше да има каквито и да било амбиции в тази посока. Нещо, което фактите показват, че се оказа неистина.


    Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева