Свързани новини

19.11.2019 12:22

Британски министър ни прати при Бангладеш

Видян 1500 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Не е правилно хора от България и Словения да идват във Великобритания без никакви ограничения и автоматично да имат права, каквито хората от Бангладеш или Сингапур нямат”, написа британският министър Майкъл Гоув. Той отговаря за Брекзит в кабинета на Борис Джонсън. А думите му са много лоша новина за повече от 100 000 българи, пребиваващи на Острова и най-вече за техните трудови права, а възможно е и за правото им на престой на Албиона след 31 януари. До момента като членове на ЕС имахме много привилегии, които Брекзит ще ни отнеме.
Гоув е сред влиятелните политици в управляващата Консервативна партия, която убедително води в проучванията. Затова мнението му се смята за официална позиция на торите, още повече че е част от статия на Гоув за Дейли мейл, в която се очертават бъдещите им управленски планове, ако спечелят парламентарния вот на 12 декември.
Не трябва да се забравя, разбира се, че има многоброен британски електорат с корени от Бангладеш, към който всъщност са адресирани тези послания, както и немалко богати сингапурци, на които Великобритания разчита да продаде право на престой със задължение за инвестиции. Само миналата година и само от китайци тя е изкарала по този начин над 20 милиарда паунда или почти толкова, колкото ще плати за изходна такса по Брекзит на ЕС, ако наистина излезе.
Според министъра не е честно хората, идващи от европейски страни, да имат достъп до безплатното британско здравеопазване, докато останалите имигранти чакат около 5 г. и плащат такси, за да бъдат допуснати до системата му. Планира се въвеждане на нова имиграционна система от 2021 г., при която всички чужденци се оценяват чрез точкова система, за да получат виза. Идеята е в страната да влизат само лица, които имат предложение за работа или са приети да следват. Така торите се надяват да прекратят източването на социалната система от хора, които заради свободното движение в ЕС пристигат уж да работят, а след няколко месеца се регистрират за помощи.


Снимка: Ройтерс


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното