Свързани новини

19.11.2019 11:41

Нинова: Промяната в БСП продължава

Видян 1845 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Споровете в БСП са следствие от промяната, която започнахме преди три години. Промяна, която ограничи мандатите на народните представители, решихме председателят  да бъде избиран пряко от всички членове на БСП, а не от определен кръг и ограничихме мандатите му до два. Целият този процес на обновление с млади и нови лица  доведе до вътрешнопартийни тревоги, които вървят вече трета година". Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия. Тя коментира, че лидерският въпрос е изключително важен, защото е бил поставен като единствения вариант за разрешаване на всички проблеми в партията в алтернативния доклад на заседанието на НС на БСП. "В писмото бяха изброени оценки и проблеми и накрая се казва, че всичко това може да се реши, ако Корнелия Нинова бъде сменена. В нечия глава този въпрос стои и всички проблеми според него могат да бъдат решени само ако ме няма мен", добави лидерът на социалистите. Тя коментира още, че от 50-те, които бяха подписали писмото, вътре са се  оказали 21, а  има и хора, чиито имена са ползвани в това писмо без те да знаят. Нинова бе категорична, че твърденията в този доклад са фалшива новина. "Това е спор на върха на БСП, но истинското решение е в партията. Членовете на БСП ще кажат как оценяват резултатите от изборите и ръководството от 1-ви декември до март, когато започва отчетно-изборната кампания в БСП.


Тогава всяка организация ще се произнесе, ще се издигнат и изберат нови общински председатели, областни ръководства и председател на партията", обясни Нинова. Тя каза още, че в една демократична партия споровете се решават с гласуване и обяви, че този алтернативен доклад и твърденията в него са отхвърлени с 86 на 20 гласа. "По-важни са обаче оценките и мнението дадени за партията. В това писмо се твърдят много неверни неща. Ясно е, че целта е да се смени председателят, но средствата, с които си служат са фалшиви новини и обиди към партията и структурите. Там се твърди, че нашите кандидати не са имали визия за това как да управляват общината си. Няма община, в която нашият кандидат да не излезе с ясна програма. Твърди се и че новите лица са разбили организациите. Пенчо Милков ли разби Русе, където от години имаме проблеми в организацията, а той я обедини?  В този доклад се твърди още, че непартийни кандидати са катастрофа за партията. Румен Томов е кмет на Благоевград без да е партиен и обедини всички около себе си. Всичко обаче е въпрос на баланс и умения на ръководството да балансира между нови и утвърдени лица. Владимир Москов е седми мандат кмет на Гоце Делчев, Денчо Бояджиев също е изключително партиен човек", коментира още Корнелия Нинова.



 Корнелия Нинова каза още, че вътрешнопартийните тревоги в БСП в случая засягат всеки българин, защото става въпрос за нещо много по-голямо - дали ще има промяна на статуквото в България. Тя добави, че БСП е започнала тази промяна преди три години и сега се прави опит тя  да бъде спряна. Прави се опит да се върнем обратно и да се договорим с ГЕРБ. Промяната обаче продължава и последният национален съвет го потвърди. Продължаваме напред, защото искаме да променим себе си, за да можем да имаме претенции, че ще променим статуквото", заяви лидерът на БСП.  Тя прикани всички бъдещи кандидати за председател на НС на БСП да излязат пред партията и партията да избере най-добрия. "На пленума имаше опит промяната в партията да бъде спряна. Имаше предложение сега да се свика конгрес и да се върне старото положение - председателят да не се избира от всички членове на БСП, да няма ограничение в мандатите му и тези на народните представители. Понякога се чудя на тази група, която го предлага -  3 години, десет пъти да искаш едно и също нещо, конгресът и националният съвет да го отхвърлят, партията да не го приема и да продължаваш. В това няма логика", категорична бе Корнелия Нинова.



Председателят на БСП заяви, че е очевидно, че желание за промяна в управлението на страната има. "На много места политиките  надделяха над контролирания и купен вот и се избраха нови кметове. В малките населени места, където хората се познават и може да се упражни натиск върху тях ГЕРБ запазват присъствието си. В големите градове, където това е по-трудно, БСП успя да пробие. Ние гледаме резултатите си в тенденция и оценихме представянето си на изминалите избори като добро, но недостатъчно. Но когато си изправен пред изборната машина, пари, купен вот и страх трудно се пробива.  Виждаме обаче, че малко по малко тази система обхванала държавата започва да се пропуква", коментира още лидерът на социалистите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец