Свързани новини

15.11.2019 11:43

Спор в коалицията кой е предложил за болничните

Видян 1869 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спор в коалицията кой е предложил да не се плаща първия ден от болничните, възникна днес.


Ако беше наше и на правителството, щяхте да го видите в бюджета при внасянето му в парламента, обясни шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова на въпрос дали предложението е на патриотите, предаде 24 часа.



Не сме го предложили ние, предложението за болничните е на финансовия министър, контрира обаче секретарят на ПГ на "Обединени патриоти" Юлиян Ангелов. Не мога да обясня защо г-жо Стоянова не е казала точно и ясно, но това е истината, допълни той.


На коалиционен съвет са били подкрепени всички предложения - и на ОП, и на ГЕРБ. Патриотите предложили за увеличаване на минималната пенсия на 250 лв., както и да няма такси за децата на 4,5 и 6 г. в детските градини, които са от ниско социални слоеве.


Подкрепяме всички мерки, но не сме го предложили ние, имаше много хора на това заседание и могат да го потвърдят, каза Ангелов. Патриотите подкрепили с аргумента, че има много злоупотреби с болничните. А за икономическия ефект от мярката финансовото министерство си било направило разчетите.


Не е имало пазарлък. Ако на някого му е неудобно и се срамува от това, което е предложил, той трябва да се обяснява, каза още депутатът от ВМРО.


Нашите виждания и предложения винаги са били в интерес на гражданите. Ако тази мярка не е в интерес на хората и се вижда, че последствията ще бъдат негативни за тях, за нас естествено е най-разумно да се проведе разговор и да се разберем с партньорите това предложение да отпадне, каза Ангелов.


ДПС категорично не приема аргументите на управляващата коалиция за тази мярка. За нас това е скрито увеличение на осигурителната вноска, заяви Ерол Мехмед, който е член на социалната комисия.


Не може да се отнемат права на работници и ако това е въпрос на контрол, това да се отнася към правата на почтените трудещи се, още повече, че ще стане въпрос и за правата на майките с деца, допълни той.

 

Снимка: Дневник




Етикети
, , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Сега е моментът да насочите вниманието си към завършването на текущите задачи

Сега е моментът да насочите вниманието си към