Свързани новини

15.11.2019 10:33

Бизнесът: Ако се ограничат болничните, ще имаме 1 млрд. БВП повече

Видян 1543 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Тази мярка, макар и недостатъчно решителна, безспорно ще доведе до ограничаване на кражбите и до увеличаване на доходите на хората. Когато не крадеш от колегата си, това което той е изработил – ще го получи в пълен размер. Второ, ще се произведе много повече”. Това заяви председателят на АИКБ Васил Велев относно предложението първият ден от болничния да е за сметка на работника пред нова тв.

„Наполовина ако се ограничат тези безобразия, ще имаме 1 млрд. БВП повече и 300 млн. повече за заплати. Работникът ще получи четирикратно повече, отколкото ще загуби за този един ден”, каза още той.


„В това разсъждение със сигурност има и верни елементи, но то има една сериозна слабост. Тя е, че според това предложение всички болнични са фалшиви. Иначе, че има такива – няма съмнение”, коментира президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов.

„Синдикатите трябва да решат кого защитават – дали тези които крадат, симулират и отиват за гъби с фалшив болничен или тези, които са коректни, съзнателни и идват на работа”, посочи Велев.
„Средният болничен догодина ще бъде 35 лв. Средно едни човек веднъж няма да ги получи и средно едни човек ще получи 136 лв. повече от това, че ще се работи и от това, че няма да го окрадат други, които се правят на болни. Това са сметките”, каза още той.

„Виновни са тези, които издават фалшиви болнични. Трябва да понесе отговорност и този, който внася такъв фалшив лист. Нека помислим как да накажем тези хора. Защо трябва да наказваме някой, който не е виновен за това?”, коментира Манолов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!