Свързани новини

14.11.2019 15:03

„Свидетел“, който никога не е говорил с Тръмп провали демократите на изслушването за импийчмънт

Видян 1962 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Даже близкият им в. Ню Йорк Таймс определи изслушването за импийчмънт на Тръмп като „балон на демократите“.
Всички възлови американски тв канали, както и някои световни като ВВС, предаваха на живо 5 часа явяването пред Конгреса на двама „свидетели“ по казуса, чрез който предизборно искат предсрочно да прекратят пълномощията на американския президент. Това е втори провал на демократите след неуспеха им с разследването на прокурора Робърт Мюлер за „руска връзка и вмешателство в изборите през 2016 г.“ в полза на Тръмп. Магистратът не намери никакви доказателства, след като похарчи милиони долари и дълги месеци в търсене, придружено от медийно цунами.



Сега изправеният пред Конгреса посланик в Украйна Уилиам Тейлър бе представен за „свидетел“, въпреки че той всъщност никога не е провеждал дори разговор с президента, както стана ясно в отговора му от питане на републикански народен представител. Нито пък е присъствал от едната или другата страна на жицата на разговора на Тръмп с киевския му колега Зеленский. Вместо реално свидителство дипломатът беше представен като герой от Виетнамската война и изказа свои мисли добре или зле е било да се спира американската военна помощ от близо 391 млн.долара за Украйна, което всъщност изобщо не е тема на пренията в парламента на САЩ. Както се разбра при разпита му, той бил чувал за беседата на президентите от посланика на ЕС, с когото бил обядвал ден след разговора на президентите.



Подобно „свидетелство“ се получи и при бившия заместник-държавен секретар Джордж Кент, който говори, че президентът натискал „чужда сила“ да осигури „вредна информация“ за „демократическите му съпреници“. Всъщност информацията е налице и Джо Байдън, вицето на Обама и кандидат-президент на Демпартията сам се похвали с нея – да, той е натиснал тогавашния киевски президент Порошенко да освободи главния прокурор на суверенната страна, като го е заплашил със спиране на американската военна помощ за Украйна. И не за друго, а понеже разследва фирма, съвсем законно и с причина, от която синът на вицето на САЩ очаква, а в последствие и получава 3,1 млн. долара. Което синът на Байдън и сам признава, включително неотдавна в свое интервю за тв АВС.



Републиканците учтиво напомниха, че за разлика от „свидетелите“, които нито са присъствали на разговора на двамата президенти, нито познават изобщо Тръмп, самият държавен глава на Украйна Зеленский неведнъж заяви: нито е усетил натиск от американския си колега, нито Тръмп е обвързвал (както Байдън по-рано с предшественика му) „услугата“ с военната помощ. Всъщност, Байдън е извършил няколко престъпления – изнудване, лично облагодетелстване от злоупотреба с власт, намеса във вътрешните работи на чужда държава. И Тръмп е бил напълно прав да иска съдействие от властите в Киев за разкриване докрай на тези потулвани криминални актове. Както ЕС непрекъснато иска от България например да се разправя с корупцията по високите етажи на властта.



Осъзнавайки какъв срам е целият „театър и клоунада“, както го определи синът на Тръмп, за държавата САЩ и нейното глобално доминиране, конгресменът републиканец Джим Джордан бе цитиран от НЙТ: „Тъжен ден за страната, но добър ден за фактите и за президента на САЩ“. Адвокат на държавния глава определи „свидетелствата“ като „клюки втора ръка, вместо достоверна информация“.
Според Ню Йорк Таймс имало социологически проучвания, според които 49% искали импийчмънт за Тръмп, а 47% - де факто също такава част от обществото, били против. 4% нямат мнение.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей