Свързани новини

14.11.2019 13:59

НФСБ: Минимум 250 лв.за старите

Видян 1317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



„В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да стане 250 лв.”, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в НС.

 „Имаше политически съвет на коалицията, на който обсъдихме въпроси в програмата на коалиционното правителство още през съставянето му в началото на 2017 г. Обединихме се около решението за изпълнение на текста, който сме заложили в коалиционната програма за повишаване на пенсиите и в случая се обединихме около решение, което ще внесем между първо и второ четене за повишаване на минималната пенсия на 250 лв“, каза посочи той.

 По думите му второто решение, което са взели и което ще материализират, е за приобщаването на децата от ниски социални слоеве, към образователната система. Лидерът на НФСБ поясни, че идеята е децата от 4 до 6-годишна възраст да бъдат задължително в детска градина, като държавата за поеме разходите за такси.

„Третото, около което се обединихме да бъде определен и заделен фонд в размер на 70 млн. лв. за изграждане на нови детски градини и училища“, допълни още Симеонов. Тези пари не стигат и за 40 заведения в цяла страна.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец