Свързани новини

14.11.2019 10:27

Ердоган върна на Тръмп писмото с призива "не бъди глупак"

Видян 1783 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турският президент Тайип Ердоган заяви в четвъртък във Вашингтон, че лично е върнал на американския си колега Доналд Тръмп писмото, в което той го призовава да не бъде глупак. Ердоган обяви това на съвместна пресконференция с Тръмп в Белия дом, съобщава ТАСС.


"Днес върнах това писмо на господин президента. Бях особено огорчен от писмото, в което се казва, че този терорист Абди Шахин е събеседник на държава като Америка. Така нареченият Абди Шахин е терорист, който е виновен за смъртта на стотици наши граждани“, подчерта Реджеп Ердоган.


В средата на октомври американските медии публикуваха послание от 9 октомври, което Тръмп е изпратил до Ердоган. В него американският лидер предлага на Анкара да сключи споразумения с кюрдите и заплашва да унищожи икономиката на републиката. В писмото Тръмп призовава също Ердоган да "не бъде твърдоглав" и "да не бъде глупак", припомня ТАСС.


 


На съвместната пресконференция във Вашингтон президентът Доналд Тръмп заяви, че срещата му в Белия дом с Реджеп Тайип Ердоган е била "чудесна и много продуктивна", предаде Ройтерс. "Голям фен съм на (турския) президент", увери Тръмп, цитиран от Франс прес. "Турция, както всички знаят, е важен съюзник в НАТО", подчерта президентът на САЩ.


 


Доналд Тръмп определи купуването от Турция на руски системи за противоракетна отбрана С-400 като "сериозно предизвикателство". В същото време той изрази увереност, че проблемът може да бъде решен, съобщи Асошиейтед прес.


 


Доналд Тръмп приветства продължаващото спазване на споразумението за прекратяване на огъня в Североизточна Сирия, сключено в средата на миналия месец, съобщава БТА.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева