Свързани новини

14.11.2019 09:50

МК: Оставка на директор на дирекция заради Ларгото

Видян 1655 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Във връзка с публикации относно Определение № 465 от 04.11.2019 г. на Върховния касационен съд, касаещо искова молба от Министерството на културата към фирмата изпълнител на проект „Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“, Министерството на културата уточнява: Министърът на културата не осъществява процесуалното представителство на министерството, за което са упълномощени юрисконсултите на институцията.


 


Според нормативната уредба, регламентираща дейността на институцията, дирекция „Правнонормативна дейност и обществени поръчки“ осъществява процесуалното представителство и правната защита на министъра и на министерството пред всички съдебни инстанции, планира, организира и координира всички дейности във връзка с подготовката и провеждането на съдебни и други правни процедури, дава правни становища по прилагането на законовите и подзаконовите нормативни актове, следи за изпращането в нормативно установените срокове на информацията, свързана с договорите, по които министерството е страна.


 


В тази връзка и с оглед резултатите по съдебния иск, предявен от Министерството на културата към фирмата изпълнител на строителните дейности по проект „Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“, директорът на дирекция „Правнонормативна дейност и обществени поръчки“ Татяна Цветанова подаде молба за напускане.


 


Дисциплинарният съвет към Министерството на културата продължава проверката по изясняване на фактите и обстоятелствата, както и действията на всички служители на Министерството, довели до Определение № 465 от 04.11.2019 г. на Върховния касационен съд (ВКС). Резултатите от проверката ще бъдат оповестени своевременно, предаде Гласове.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата