Свързани новини

13.11.2019 14:32

Нетаняху не ще да сдава поста и провокира напрежението около Газа, тълкува опозицията

Видян 1467 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Политическата криза в Израел е основната причина за нагнетяването на напрежението около Газа тези дни и съобщенията за изстреляни незнаен брой ракети по Дамаск и прихванати 160 ракети от арабите от различни посоки – Сирия и окупираните територии, съобщава руската RT.


Според глобалната англоезична тв целта е Нетаняху да запази премиерския пост, който според изборните резултати от септември трябва да отстъпи на ген. Ганц, който го победи на изборите. Той обаче не желае. Ганц предложи правителство на националното единение, което предполага участието на т.нар. Сборна листа на арабските малцинствени в Израел партии. В същото време Биби оферира военното министерство на крайната десница, за да покаже себе си твърд националист, а конкурента си за премиер – като слаб политик.


„Часове след операцията с ракетите, медийните говорители на Нетаняху започнаха да провъзгласяват смърт чрез удавяне на процеса на помирение. Ако смятате, че това е случайно съвпадение, значи можете да си купите и Бруклинския мост (б.р. идиом в стила на нашата „фабрика на 9-и септември“)“, коментира анализаторът на авторитетния в.Аарец Шеми Шалев. „Ударите са насочени към Ганц, за когото трябва да се покаже, че не може да му се има доверие, щом е готов на коалиция и единение с арабите“, обяснява бившият главен преговарящ по примирието подполк. Моти Кристал пред i24news.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей