Свързани новини

13.11.2019 14:02

ГЕРБ: Бюджет 2020 е „колкото повече, толкова повече“

Видян 1281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Бюджет 2020 е „колкото повече, толкова повече“. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Иванов по време на дебата за бюджет 2020 г., предаде репортер на Агенция Фокус.


„Днес се чуха много тези от тази трибуна във връзка с плюсовете и минусите на бюджет 2020 г. Аз ще наблегна малко на положителната страна на бюджета, защото аз виждам прираста. Колкото повече, толкова повече“ ,посочи още Иванов.



Според него много факти са били изопачавани. „Средният размер на пенсията през 2020 г. се предвижда да премине 400 лв. и да достигне до 412.28 лв. Пак от юли 2020 г. минималният размер на пенсията се повишава от 219 лв. на 234 лв. От началото на мандата на правителството на Борисов минималната пенсия се е повишила с 46 %“, посочи още Иванова. По отношение на фискалните политики, Александър Иванов изтъкна, че основните цели на фискалната политика са намаляване на безработицата.


„И тук има с какво да се похвалим и трябва да го прочетем най-достойно. За догодина рекордно ниски нива на безработицата. Намаляване и забавяне на инфлацията. Т.е. ръстът на доходите, които се бележат в бюджетната сфера и тези на учителите 17 % реално ще бъдат осезаеми върху трудовите възнаграждения и доходите“, каза още Иванов. Депутатът от ГЕРБ изтъкна, че се запазват ниските ставки на преките данъци. Той призова депутатите да подкрепят бюджет 2020 г., който е повече от сегашното, но и повече от това, което е имало.


Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв