Свързани новини

13.11.2019 09:52

Тръмп предложил на Ердоган сделка за $100 млрд.

Видян 1090 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил на турския лидер Реджеп Тайип Ердоган сделка за 100 млрд. долара с благоприятни условия за страната му и помощ при решаването на санкциите, които Вашингтон трябва да наложи на Анкара заради покупката на руски зенитно-ракетни системи С-400. Това съобщи във вторник "Вашингтон пост", предаде ТАСС. След седмици на напрегнати и понякога объркани изявления, Тръмп ще приеме в сряда в Белия дом турския си колега Ердоган. Двамата ще обсъдят въпроса за Сирия, съдбата на затворниците джихадисти и НАТО.

Според източници на "Вашингтон пост" в администрацията на Белия дом, миналата седмица Тръмп е изпратил на Ердоган писмо с тези предложения, които трябва да послужат за подобряване на отношенията между САЩ и Турция.


Администрацията на Вашингтон отчита, че С-400 не са "пуснати в експлоатация", за да не могат "да имат достъп до средствата за комуникация и отбрана на американския [изтребител] F-35". В този случай Анкара може да се върне към програмата за създаване на многоцелеви изтребител F-35 и да избегне санкциите.


Американските законодатели вероятно ще разкритикуват тези предложения на американския президент поради факта, че много конгресмени и сенатори са за въвеждането на санкции срещу Анкара, съгласно закона „За противодействие на американските противници чрез санкции“. Според "Вашингтон пост", приблизително същите условия Вашингтон вече е предложил на Анкара през октомври, за да спре операцията в Сирия, но опитът бил неуспешен, добавя ТАСС.



Източник: Гласове
 

 

 

 







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв