Свързани новини

12.11.2019 16:36

Защо убиха агент 007 – основателя на Белите каски?

Видян 2154 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Защо беше убит и то демонстративно – на улицата, в сърцето на Истанбул, британският агент от разузнаването, където бивши няма, Джеймс Густав Едуард льо Мезюрие?



Има ли това връзка с изтеглянето на САЩ от Сирия, където организацията на шпионина хвърляше димки за несъществуващи газови атаки, а последните владени от приятелите на каските – терористи, територии сега минават де факто под турски контрол?



Защо турският град става сцена на второ подобно отстраняване, след като преди месеци в саудитското консулство там бе осмъртен журналистът Кашоги? Кой би посмял да извърши подобно нещо?



Ще се измъкне ли безнаказано поръчителят, както го направи извършителят?



Предизвикателствата са много, а отговори на въпросите няма. Да се посегне насред улицата на живота на човек, на таен агент и то в елитен и централен истанбулски квартал като Бейоглу в държава с толкова авторитетни служби и полиция никак не е проста работа и не може да се извърши без изключително сериозна организация. Това нито е случайно, нито е евтино, нито става без намеса на велики сили, единодушни са експертите.



У мъжа странно за държава и град със засилени мерки за сигурност не са били намерени никакви лични документи, но след направено разследване полицията установила неговата самоличност. Откритото тяло е на уж бившия служител на британското военно разузнаване Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие.



Полицаи са отишли в жилището, където мъжът е бил отседнал заедно със съпругата си. Тя казала, че съпругът й е употребил сънотворно и че тя самата е спяла, когато е станало всичко. По думите й в жилището не е влизал и излизал чужд човек. Това било потвърдено и от охранителните камери. Как тогава е предизвикана смъртта и как трупът се е озовал на улицата? Никой не казва.



Полицията допуска, че смъртта може да е настъпила при падане на мъжа от високо. Разследването по случая обаче продължава, тъй като подобна версия изглежда доста неубедително за човек със специална подготовка, дълго и пъстро минало, при това пил приспивателно. Да е бил хвърлен вероятно би било доста по-логично, но в съзаклятие с нападателите му ли е неговата съпруга? Или пък той се е самоубил, без да дава никакви признаци преди това и при желязната психика на агент 007?  Льо Мезюрие се е представил в профила си в Туитър като основател и ръководител на организацията Мейдей Рескю, която е създала и обучила Белите каски, известни също като Сирийска гражданска защита, посочва Асошиейтед прес. Офицерът,чрез ръководената от него организация, е „координирал даренията, предназначени за Белите каски и която има бюра в Истанбул и Холандия, посочва АФП.Белите каски са обвинявани от сирийското правителство и от Русия, че подкрепят „бунтовниците“ – по смъртта на лидера им Ал Багдади, най-накрая бе признато, че това са чисти терористи, в зоните, „в които се намесват“, отбелязва АФП.

 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Смъртта му приляга 13.11.2019 08:02

    В Сирия, където организацията на шпионина Едуард льо Мезюрие хвърляше димки за несъществуващи газови атаки, а последните територии владени от приятелите на белите каски – терористите, сега минават де факто под турски контрол.Белите каски са обвинявани от сирийското правителство и от Русия, че подкрепят терористите-явно е, видно е, ама как да го докажеш. По думите на жената на шпионина, в жилището им не е влизал и излизал чужд човек. Това било потвърдено и от охранителните камери. Как тогава е предизвикана смъртта и как трупът се е озовал на улицата?Явно е, видно е,че е убит, ама как да го докажеш.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.