Свързани новини

12.11.2019 16:11

Каракачанов: Над 2 млрд. лв. за отбрана през 2020г.

Видян 1121 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Бюджетът за отбрана за 2020 г. ще бъде 2 млрд. 41 млн. лева, което е нарастване в сравнение с миналата година”, заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. "Който не храни своя войска, храни чужда войска", подчерта той. И добави, че през последните 30 години армията е била подценена.


Силовият министър посочи, че години наред са се правели единствено съкращения и са се разпродавали на безценица техника и военни имоти, за да се стигне дотам, че през 2008 г. е било решено да се премахне наборната военна служба и да се въведе професионална.


Каракачанов напомни, че през 2010 г. бюджетът е бил намален с 40% и това е довело до демотивация в армията. Той изтъкна, че за трета поредна година възнагражденията на военнослужещите се увеличават с 10% и се работи по модернизацията на армията с три проекта, като първият вече е приключил със сключването на договора за старите американски изтребители Ф-16. Министърът посочи, че в момента е в ход и проект за модернизация на флота, като до дни трябвало да бъдат готови офертите за него, а в началото на 2020 г. станат ясни и параметрите на третия проект за бронирана машина за пехотата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв