Свързани новини

12.11.2019 12:29

Ердоган: Продължаваме да връщаме джихадисти в родните им страни

Видян 1307 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският съюз трябва да преразгледа поведението си спрямо Турция, която държи множество бойци от групировката „Ислямска държава“ в затворите си и в Северна Сирия, заяви турският президент Реджеп Ердоган на пресконференция в Анкара в отговор на журналистически въпрос за приетото вчера от Съюза рамково решение за санкции заради турските действия край Кипър, предаде БНР.


Реджеп Ердоган допълни, че връщането на бойци от терористичната организация в страните им на произход ще продължи, независимо дали тези страни искат да ги приемат или не. По думите му това не интересувало Анкара и „вратите ще се отворят“.


Във връзка с сондажите край Кипър и приетото решение за санкции, турският лидер заяви, че някои от европейските лидери били „нови в политиката“ и отново подчерта, че Евросъюзът от години не спазва обещанията си по отношения на Турция. Ердоган коментира:


„Eй, Европейски съюз, това да знаеш: Турция не е една от страните, които до момента познавате. В момента Турция преговаря с Европейския съюз. Тези преговори в един момент може да приключат. Хубаво да прецените отношението си към Турция, в която в момента има 4 млн. сирийски бежанци на плещите си“.


Според Реджеп Тайип Ердоган „не е възможно да се каже“, че „терористите“ са се изтеглили от планираната зона за сигурност в Северна Сирия. Той добави, че ще заяви на американския президент Доналд Тръмп, че Съединените щати не са изпълнили постигнатото споразумение по въпроса.


Ердоган заяви още, че ще каже на предстоящата си среща тази седмица с американския си колега Доналд Тръмп, че САЩ трябва да положат повече усилия за изпълняване на сделката за примирие, за да бъде прекратена турската офанзива в Сирия.


Според турския лидер кюрдските „терористи“ все още не са напуснали ключови градове, включително Манбидж, Тал Абияд, Камишли, Тал Рифат.


Турският държавен глава съобщи, че след разговорите с Тръмп във Вашингтон ще разговаря по телефона и с руския президент Владимир Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате