Свързани новини

11.11.2019 18:11

Откриха мъртъв основател на Белите каски, които подкрепят терористите в Сирия

Видян 2003 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият британски агент от разузнаването Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие, основател на доброволческата спасителна организация "Белите каски" в Сирия, е намерен мъртъв в Истанбул, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.


Жители на община Бейоглу открили труп на мъж на местна улица, когато отивали в джамията за сутрешния намаз (първата от петте молитви на мюсюлманите за деня - бел. ред.). Те съобщили на полицията и на мястото били изпратени полицейски и медицински екипи.


 


У мъжа не са били намерени никакви лични документи, но след направено разследване полицията установила неговата самоличност. Откритото тяло е на бившия служител на британското военно разузнаване Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие.


 


Полицаи са отишли в жилището, където мъжът е бил отседнал заедно със съпругата си, и са взели нейните показания. Тя казала, че съпругът й е употребил сънотворно и че тя самата е спяла, когато е станало всичко. По думите й в жилището не е влизал и излизал чужд човек. Това било потвърдено и от охранителните камери.


 


Полицията допуска, че смъртта може да е настъпила при падане на мъжа от високо. Разследването по случая продължава.


 


Според информации в медиите мъжът е намерен мъртъв с фрактури на двата крака и главата.


 


Анадолската агенция цитира съобщение на валийството, в което се посочва, че е започнало мащабно разследване във връзка със смъртта на британския гражданин Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие.


 


Бивш британски офицер, създател на спасителната организацията "Белите каски" в Сирия, е починал в Истанбул, съобщи за ДПА ръководителят на организацията. Джеймс Льо Мезюрие е починал в Истанбул в понеделник и сега въпросът е в ръцете на турската полиция, е посочил пред ДПА Раед Салех, ръководител на "Белите каски".


 


Льо Мезюрие се е представил в профила си в Туитър като основател и ръководител на организацията Мейдей Рескю, която е създала и обучила "Белите каски", известни също като "Сирийска гражданска защита", посочва Асошиейтед прес.


 


В профила си в Туитър "Белите каски" изразиха "шок и мъка" след смъртта на Льо Мезюрие, като изтъкнаха, че "неговите хуманитарни усилия за сирийците ще останат в нашата памет", съобщава АФП.


 


Льо Мезюрие, бивш офицер от британската армия, ръководеше организация с нестопанска цел Мейдей Рескю, която координира даренията, предназначени за "Белите каски" и която има бюра в Истанбул и Холандия, посочва АФП.


 


Белите каски са обвинявани от сирийското правителство и от Русия, че подкрепят бунтовниците в зоните, в които се намесват, отбелязва АФП.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Рубен Аморим

Аморим е новият фаворит за наследник на Клоп

След като вчера излезе информация, че ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния