Свързани новини

11.11.2019 17:29

Борисов: Голям грях ми е, че магистралите са безплатни

Видян 1713 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Вучич беше избрал добра дата. Защото тази инфраструктура, която изграждаме, означава за България и българската икономика бърз транспорт до Западна Европа. За Сърбия – имат топлите пристанища на Черно море - Варна и Бургас, само на няколко часа по магистрала, без един светофар. Или ако завият от „Тракия” по „Марица”, до центъра на Истанбул нямат светофар, само магистрали. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в интервю за сръбската „Първа ТВ“.


Борисов е дал интервю на Йована Йоксимович в събота, когато бе на посещение в Сърбия за откриването на магистралата от българската граница до Ниш.


„С една дума - днес България и Сърбия завършват един процес, в който жп-линиите стават, понеже и двете държави ги обновяваме, със 180 км/час могат да се движат влаковете. Това значи товари, тирове, контейнери, могат да се качат на влака. Следващата седмица Вучич ще дойде до София, за да види колко бързо напредва и газовият „Балкански поток”’, коментира още премиерът.


„Това е един от големите ми грехове, защото магистралите в България са безплатни. Като влязат в съседните ни страни си плащат. Нямахме нито една магистрала и толкова им се радвахме, че въобще не помислихме за това. Но това не е най-големият проблем. Икономиката върви напред, толсистемата е пред пускане. Тук виждам голяма възможност балканските държави да си уеднаквим толсистемите, за да може цените на километър да са еднакви в различните държави – това много ще улесни бизнеса, транспорта, туристите ако искате”, каза Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец