Свързани новини

11.11.2019 17:06

Обмислят колективни оставки в болницата в Пазарджик

Видян 1584 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Напрежение възникна в Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик след информацията за отстраняването на директора на здравното заведение д-р Васил Вълчев по повод съмнения за източване на Здравната каса чрез нередовни ТЕЛК решения. По-голямата част от лекарите обмислят да подадат колективна оставка, предаде БНР.

Лекарите са заявили позицията пред областния управител на Пазарджик, каза хирургът д-р Милко Петров:

"Всички завеждащи отделения бяха при областния управител, за да си кажат мнението. Според мен това е едно посегателство дори и на националната сигурност, защото една болница - от този тип - като се махне и се ликвидира, Министерството с какво ще провежда политика, с частните болници ли?".

Директорът на МБАЛ - Пазарджик остава на поста до провеждането на извънредното общо събрание, което по закон трябва да  се свика не по-рано от 30 дни. На него ще трябва да бъде подменено ръководството на болницата.
По-рано днес д-р Вълчев бе освободен по разпореждане на премиера Бойко Борисов.

Още през изминалата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата.

В писмото не се посочват мотиви за отстраняването на д-р Васил Вълчев, но се предполага, че уволняването му е във връзка с журналистическите материали, които показаха злоупотреби със слагането на стендове на хора със здрави сърца.

От месец в болницата се извършва прокурорска проверка, която е удължена до началото на декември.

До избора на нов директор в МБАЛ - Пазарджик ще бъде назначен прокурист.

Здравният министър е поискал от НЕЛК да направи проверка на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ - Пазарджик.

От днес Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започна пълна проверка на лечебното заведение.

Според д-р Вълчев журналистическото разследване срещу него е и болницата е поръчано от конкурентно лечебно заведение в града. Той допълни, че няма лекари в болницата, включително и той самия, с фалшиви ТЕЛК решения, които финансово да ги облагодетелства и уточни, че че тези решения са от преди три години и те вече са проверявани, а нарушения не са открити.

Засега от болницата отказват коментар, тъй като обстановката можела да се усложни допълнително.

По настояване на здравното министерство се отлага насрочената за 15 часа пресконференция в МБАЛ - Пазарджик. На нея трябваше да бъде обявена информация за отстраняването на директора д-р Васил Вълчев заради съмнения за злоупотреби с ТЕЛК решения.


Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.11.2019 19:17

    Пореден поръчков канонаден медиен разстрел на "избрана" болница, в случая, държавна , областна - със спешност 24 ч. в денонощието - за да се пренасочи избран високоплатен пациентопоток, познайте къде ... в същия град. И после какво стана, нямало пари за заплати на медиците в същата "обвинена " болница , но винаги се намират средства да се плащат навреме другите разходи за издръжка - лекарства, консумативи, ток, парно.

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и