Свързани новини

11.11.2019 16:43

Цветан Цветанов работи при ТИР-аджии в САЩ

Видян 4766 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


  Цветан Цветанов в неделя заяви в интервю за bTV: ”В Чикаго, и във Вашингтон имах и чисто служебни ангажименти с дейността ми като работещ в една фирма, която е свързана с двама от най-успелите българи в Чикаго. Работя към тяхната компания”, обяви той.



Водещата Жени Марчева така и не се сетила да го попита кои са тези двама българи, отбеляза журналистката Соня Колтуклиева. И веднага посочи въпросните фигури: „За просветените не е трудно да се досетят - братята Вълневи”, заяви тя.



Колтуклиева припомни, че Павел и Румен Вълневи от Доспат са забогатели в САЩ, започвайки като шофьори на ТИР преди 12 години и стигайки до транспортна фирма и логистичен център, оценявани на 250 млн долара според собствените им думи.



В София братя Вълневи дойдоха като собственици на телевизия BIT. През 2017-18 г. телевизията, в която силните фигури бяха Сашо Диков, Люба Кулезич и Кармелита Тонева, стигна до 4-то място по гледаемост и 1-во място по свобода на изразяването.



С независимото си мнене BIT се превърна в опозиционна телевизия. Тя стана „интересна, търсена, влиятелна, опасна”, посочва Колтуклиева. "Вероятно Вълневи умишлено не без подшушване на Цветанов са наели екип от опърничави журналисти, за да може медията да се превърне в неудобна и да покачи цената си. В началото на февруари 2018 г., тя наистина беше изненадващо продадена на бутафорен продуцент и закрита.




Освен това година и половина по-късно стана ясно, че новоизпеченият мозъчен тръст на Цветанов, който изхвърча от ГЕРБ след скандала с Апартаментгейт, се помещава на ул.8 декември 13 - там, където беше въпросната BIT.

 „Дали всесилният през 2018 г.  Цветанов има нещо общо със закриването на BIT? Най-вероятно – да”, заключи Колтуклиева.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни