Свързани новини

10.11.2019 11:55

МенТа: Горанов бе провокиран от обещанията на кметовете за данъците

Видян 1996 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Изказването на Владислав Горанов, според мен, беше провокирано от изказвания на кметове и то най-вече на кметове на големи градове, кметове на ГЕРБ, които в предизборната кампания дадоха обещания за намаляване на местните данъци. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Бюджетна комисия Менда Стоянова, по повод изказването на финансовия министър, че кметовете не могат да изпълнят щедрите си обещания от кампаниите си, ако не вдигнат местните данъци и такси в интервю за предаването „Неделя 150“ по БНР.

„Едновременно с това поемаха ангажименти за една сериозна инвестиционна програма в съответното населено място. Тези две твърдения не могат да се свържат едно с друго. Не можеш да правиш инвестиционна програма, не можеш да искаш да облагородяваш населеното място, да строиш пътища, обходи, да подобряваш трафика, да привличат в съответната страна инвеститори и едновременно с това да намаляваш приходите на Общината“, добави Стоянова.


„Ясно е че кметовете трябва да го осъзнаят още в първите дни на стъпването си в длъжност. Едно е да се подадеш на еуфорията на популизма на предизборната кампания, друго е реално да отразяваш финансите на една Община“, посочи още председателят на Бюджетна комисия. „Не бива да забравяме особената роля на кметовете на ГЕРБ. Те са преди всичко избрани от хората по места, доста мажоритарен елемент има в техния избор. Те искат да отговорят на очакванията на хората, но тези очаквания за намаляване на данъци и увеличаване на инвестиционната програма на всяка една Община просто не могат кореспондират една с друга“, допълни още Менда Стоянова.



Тя коментира и местните избори. „Мисля че доста преди изборите, особено преди втория тур, а и след него имаше много анализи, които се превиха и от партиите и от социолозите. Не смятам че има нещо наказано от всяка една гледна точка“, каза Стоянова.


Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.11.2019 17:42

    ЗАПАЛИХА ДВАТА АВТОМОБИЛА НА ШЕФА НА МИТНИЦИТЕ, ТОЙ СТРЕЛЯ СРЕЩУ НЯКОЛКО ЛИЦА. 400 000 ЛЕВА ДЕЛЯТ НА МЕСЕЦ ОТ КИТАЙСКО КАРГО ВИСОКОПОСТАВЕНИ ЧЕНГЕТА. В СПРАВКАТА И ИМЕТО НА ГЕОРГИ КОСТОВ МВР МЕТО ЗАМАЗА ПАЛЕЖА СРЕЩУ ШЕФА НА МИТНИЦИТЕ! А НА КОГО ДАВАТ КИНТИТЕ НА ФАНАГОРИЯ?! МВР МЕТО, НЕ ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ, А ОТГОВАРЯЙ НА КОГО ДАВАТ ПО 100 ХИЛКИ ГРУПАТА НА ЛАНЕЦА!юю Близо 20 часа нито една медия не посмя да гъкне за палежа срещу шефа на Митниците Георги Костов. След 20 часа тотално мълчание и след дълго умуване как да похлупят и потулят скандала, МВР Мето контролирано спеши медиите, ближещи задника на управляващите, и те се скъсват с позорно закъснение от близо 20 часа, да замажат скандала, като реват, че МВР казало, че колата на дъщерята на шефа на Митниците ей тъй на се запалила. И покрай нея се запалила и друга. Това станало в дома на Георги Костов в Опицвет. Нищо, че Георги Костов не е декларирал дом в Опицвет в декларацията си пред КПКОНПИ. онеже „МВР Мето“ се чуди какви тъпотии да плещи, сега да му зададем контра въпросче! На тази снимка е комплекс „Фанагория“. На кого носят кинтите във „Фанагория“? И има ли това общо с пожара на колите, както и с изнесените данни от АФЕРА кои дялкат по 400 бона на месец от китайското карго?

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне