01/02

Свързани новини

09.11.2019 16:22

Борисов: Берлинската стена между България и бивша Югославия днес падна

Видян 3123 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"И ние като германците можем да кажем, че Берлинската стена между България и бивша Югославия днес пада. От днес Сърбия има пристанище Варна, пристанище Бургас и до центъра на Истанбул - няма светофар". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на официалното откриване на новоизградения участък от автомагистралата от българската граница до Ниш, Сърбия.

Трасето е част от Общоевропейския транспортен коридор номер 10. За откриването българският премиер бе поканен от президента на Сърбия Александър Вучич, съобщи пресслужбата на министерски съвет.

Сръбският президент Александър Вучич приветства днес българския премиер Бойко Борисов с думите "Къде си, братко, добре дошъл".

Вучич посрещна Борисов пред тунела Банцарево на източното разклонение на Коридор 10.  Сръбският президент заяви, че "България сега ни е по-близка от всякога" и че очаква туристи от страната.

На церемонията по откриването присъстват сръбският премиер Ана Бърнабич, министри от двете правителства, представители на чуждестранни кредитори и компании, участвали в строителството.

"Днес свързваме Азия и Европа през България и Сърбия", подчерта премиерът Борисов пред стотиците гости на церемонията. Министър-председателят акцентира, че цялата българска промишленост ще може да ползва този път за Западна Европа и поднесе поздравленията си за откриването му.

"България днес е по-близо от всякога, затова благодаря на министър-председателя Бойко Борисов", обърна се сръбският президент Вучич към българския премиер. Вучич подчерта, че Сърбия ще се свърже с братска България и чрез "Балкански поток".


"Без съседите - къщата не може да се опази. С нашите български комшии - пътят ни е отворен. Министър-председателят Бойко Борисов каза, че от днес Сърбия има достъп до пристанищата Варна и Бургас. А той е добре дошъл - и в Пирот, и Ниш", каза още президентът на Сърбия пред българския премиер и водената от него делегация.

Преди церемонията по откриването премиерът Борисов и президентът Вучич обсъдиха напредъка по важните за региона инфраструктурни проекти.


"От Белград до Бургас няма светофар. От Белград до Истанбул няма светофар. И сега строим от Бургас до Варна да няма светофар. А който е от тая страна завива на София вдясно и стига до Солун през АМ "Струма", изброи българският министър-председател.

Сръбският президент Александър Вучич говори днес на български език на откриването на Коридор 10, като поздрави българите, живеещи в Сърбия, и българския премиер Бойко Борисов и неговата делегация, предаде Танюг.

Вучич каза, че заради българите, които живеят в Сърбия, но и заради българските гости, иска да се обърне към


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Назаем от съседния форум; 09.11.2019 17:42

    Интересен материал за психодесните: https://fakti.bg/mnenia/310126-kak-kapitalizmat-kato-sistema-ubi-sled-1989-g-stotici-hiladi-balgari „През 1990 г., когато за първи път ООН мери този показател, се дават данни за 1987 г., малко преди края на социализма. Тогава България има индекс 0,918 и е на 27-о място измежду 130 държави в света, поставена сред страните с най-висок индекс на човешко развитие. Това означава, че грижата за човека и съответно неговата свобода през предходните десетилетия е била успешна, защото по един комплексен показател страната се е оказала сред водещите в света. На първо място е Япония с индекс 0,996, на 19-о – САЩ с 0,961. От балканските страни само Гърция е малко преди нас – на 22-ро място, а от бившите социалистически държави – само ГДР (21-во място) и Чехословакия (25-о място) ни изпреварват. След нас са Югославия – на 31-во място, Унгария – на 30-о, Полша – на 33-то, Румъния – на 41-во, Южна Корея – на 34-то. След това се оказва, че България катастрофално се е срутила в тази класация. През 2006 г., преди да влезем в ЕС, страната ни е на 53-то място. Не си мислете обаче, че влизането в ЕС и тържественото приемане на „европейските ценности” са подобрили нещата. Напротив, сривът назад продължава и през 2011 г. сме на 55-о място, през 2013 г. – на 58-о и няма никакви шансове да стигнем някогашното равнище от края на социализма. От началото на членството ни в ЕС до 2014 г. сме се смъкнали с още 6 места назад. https://pogled.info/avtorski/Vasil-Prodanov/kogato-kapitalizmat-udari-kak-choveshkiyat-kapital-linee.70222

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог