Свързани новини

07.11.2019 13:42

Асоциацията на прокурорите: Недопустима е политическа намеса при избора на обвинител № 1

Видян 1434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България адресираха писмо до председателя на Европейската комисия Франс Тимерман и Вела Йоурова, комисар по правосъдието, потребителите и равнопоставеност между половете заради атаката срещу съдебната власт около избора на главен прокурор в страната, съобщиха от пресцентъра на Асоциацията.


В писмото на двете съсловни организации се аргументира тяхното становище относно процедурата за избор на главен прокурор на Република България. Същата е окачествена като законосъобразна, публична и прозрачна. Изразеното мнение е мотивирано с хронологията на процедурата по избора, както и с представянето на номинирания кандидат г-н Иван Гешев в продължилото почти десет часа изслушване от Пленума на ВСС.


Отразени са и събитията, които предшестваха и съпътстват и понастоящем избора на главен прокурор на Република България, включително и публикациите в средствата за масова информация, насочени срещу г-н Гешев. Отбелязано е, че по тези публикации компетентните държавни органи в рамките на своята компетентност са извършили незабавно съответни проверки, при които не са били събрани данни за допуснати от г-н Гешев нарушения на закона.


Като осъждат опитите за вмешателство в правомощията ВСС във връзка с избора на нов главен прокурор двете професионални организации оценяват обстановката, съпътстваща неприключилия все още избор, като опит за недопустима политическа намеса и изказват своето убеждение за законността на проведената процедура.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще