Свързани новини

06.11.2019 17:00

Това е краят за bTV и системата, закани се Слави

Видян 4307 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Още на втория ден на собствената си телевизия Слави Трифонов я използва, за да пусне гръмко послание. „Сложих началото на края на bTV и политическата система”, заяви шоуменът в пилотното предаване на Иван Кулеков по ТВ 7/8. В случай, че зрителите не са разбрали посланието от първия път, той утвърдително го повтори.  



Едиснтвеното сигурно е, че с въпросната реплика е положено началото на агитацианната кампания около Няма такава държава. Очаквано медията ще стане трибуна за новия политически проект на шоумена и екипа му.
Заканите на Слави по отношение на политическата система не са нови. Последните години на екипа минаха във фактическа кампания и активна подготовка за щумрмуване на НС. Амбициите на Трифонов за навлизане в политиката станаха очевидни още след прословутия му референдум,  следван от концерт на Орлов мост, който беше вял опит да се повтори митинга на СДС от 1990г. Последва кастинг за политици, който завърши глухо. Вероятно част от набраните кадри ще запълват бройки в бъдещите партийни структури.  За всички тези проекти той използва шоуто си и ресурса на същата bTV, която сега се закани да заличи, като някой враг с партиен билет. "От позицията, в която сме сега, ние не можем да направим повече”, заяви Слави при напускането на телевизията, в която работи почти 20 години.  "Не се чувстваме част от медийната среда. Бихме искали тази среда да е друга", каза още шоуменът тогава. Като намекна, че не търси просто смяна на телевизията.



Първоначалният електорален плам обаче не е толкова силен. През 2018г. за  потенциален политически проект на Слави биха гласували 22%, а през септември т.г. подкрепата спадна до 8,3%. Така или иначе Няма такава държава излиза като четвърта политическа сила с резултат, близък до този на ДПС.



По всичко личи, че сега дългия поход към политиката на Слави и компания е решаваща фаза. Телевизията, която ще бъде агитационен рупор вече е на кабела, а от екипа му вече са подали документи за регистрация на партията в съда. Засега обаче всякакво идейно съдържание на проекта Няма такава държава остава потулено в мрак, точно като студиото на новото шоу на Трифонов.  



Сценаристът Тошко Йорданов, който подаде документи  за регистрирането, отказа да коментира в кой политически спектър ще се позиционира партията, както и дали ще се коалира с Мая Манолова, която бе първият гост в новата телевизия на Слави 7/8. Остава отворен въпросът дали проектът няма да се окаже поредната патерица на управляващите от ГЕРБ или пък ще бъде опозиция на властта?


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.11.2019 14:38

    Поздравете телевизията и партията на Слави Трифонов с песента 7,8 и ще си паднала, 7,8 и ще си легнала

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на