01/04
06.11.2019 15:16

Центърът за градска мобилност изгражда нови буферни паркинги в подкрепа на политиката за по-чист въздух в столицата

Видян 1737 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


     Нов буферен паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“ заработи за удобството на столичани и гости на София. Той бе открит на 24 октомври 2019 г. и се стопанисва от Центъра за градска мобилност. Беше ремонтиран и предаден в срок за експлоатация от фирма „Калистратов груп“.  



Паркингът разполага със 193 паркоместа
, разположени на три нива. На първо ниво има четири зарядни станции за електромобили и зала за автомобили с газови уредби. Както в останалите три буферни паркинга в столицата, които се стопанисват от Центъра за градска мобилност, гражданите ще могат да се възползват от преференциалните условия на услугата „Паркирай и пътувай“, чиято цел е облекчаване на трафика в централната градска част, като оставят автомобилите си на паркинга.  Абонаментната карта „Паркирай и пътувай” дава право за безплатно паркиране в буферните паркинги в работното време на метрото на всички, които имат карта за градски транспорт. В извън работно време цената е 0,50 лв. за всеки час след края на работното време на железницата. Услугата „Паркирай и пътувай” е част от политиката на ЦГМ за редуциране на вредните емисии във въздуха чрез насърчаване използването на метрото.



Услугите, предлагани за паркиране във всички буферни паркинги на ЦГМ, са атрактивен бонус към редовните клиенти с предплатени карти. Извън услугата „Паркирай и пътувай“, за оставен на паркинга автомобил се заплаща 1 лев за час престой.



Предстои изграждането и други паркинги от Центъра за градска мобилност. В район Надежда, на улица Хан Кубрат, ще бъде изграден наземен паркинг на площ 4315 кв.м и 151 паркоместа.
За него вече е изготвен проект. Подземен паркинг ще има в района на Централна гара - район Възраждане, на площ 3870 кв.м. и 76 паркоместа. Проектът е в процес на изготвяне и ще бъде обявявена обществена поръчка.



Подземен паркинг ще се изгражда и на бул. Сливница, район Люлин, с площ 9685 кв.м. и 262 паркоместа. Предстои изработване на идеен проект за завършване на паркинга.




От 2018 година ЦГМ стопанисва и поддържа 4 буферни паркинга по решение на Столичния общински съвет.
Към настоящия момент буферните паркинги са:



-    на метростанция ”Джеймс Баучер” с 577 паркоместа,
-    два на метростанция „Бели Дунав” с общо 467 места и
-    на метростанция ”Цариградско шосе” с 1253 места.



Средната запълняемост на паркингите е 75%, като повечето от клиентите се възползват от услугата „Паркирай и пътувай“. Най-голяма е запълняемостта на паркинг „Бели Дунав, където в някои часове на деня достига 100%. На паркинг „Джеймс Баучър“ запълняемостта е 80%, а на „Цариградско шосе“- 50%.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.