Свързани новини

06.11.2019 14:56

БСП: Слугинажът на властта ще ни струва милиони левове от данъчни приходи

Видян 1728 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Слугинажът на управляващите ще струва загуби в милиони левове от данъчни приходи. До деня на обсъждането на Закона за корпоративното подоходно облагане в пленарна зала няма публикувано нито едно становище на засегнатите фирми и бизнес асоциации. Буквално в последните минути беше публикуван и доклада на Бюджетната комисия по този закон”. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев.


По думите му БСП категорично подкрепя въвеждането на Европейските директиви, свързани със закона в българското законодателство, но е против опитите на управляващите да прокарат текстове, защитаващи определени групови интереси.


„Ние считаме, че с тези промени се създават условия за укриване на данъци при транзитиране на стоки през България. Неприемлив е мотивът на управляващите за намаляване на административната тежест на петролните бази – те да бъдат освободени от задължението да подават информация към НАП”, подчерта професор Гечев и коментира, че е напълно неприемливо предложението на правителството да бъдат освободени от плащането на акциз стоките и услугите, предоставени на чужди въоръжени сили на територията на България.


По думите му, излиза, че българските здравни заведения ще плащат акциз върху закупените акцизни стоки, а въоръжените сили на чужди държави ще бъдат освободени от това плащане. Той изтъкна, че Министерството на финансите не е представило никакви разчети, никакви числа за това как предложените промени ще се отразят на данъчните и неданъчните приходи в държавния и общинските бюджети.


Жельо Бойчев: Правят се значителни промени в бизнес средата без предварително обсъждане и анализ


„Смущаваща е липсата на дебат при обсъждането на данъчните закони, които са основата на приходната част на бюджета”, заяви депутатът от „БСП за България” Жельо Бойчев. Той коментира, че с преходните разпоредби се правят съществени промени в Закона за ДДС - въвежда се облагане с ДДС на прехвърлянето на акции или дялове на дружества, които дават на притежателя им юридически права на собственост върху недвижими имоти, и в резултат на тази промяна, сделките с дружествени дялове ще бъдат облагани с данък ДДС. „Това е само един пример за значителни промени в бизнес средата без предварително обсъждане и ясен анализ на ефекта им”, заключи Бойчев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей