Свързани новини

06.11.2019 14:12

Данъчните закони са одобрени на първо четене

Видян 1161 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   В първото си заседание след изборите парламентът прие на първо четене промените в закона за корпоративното подоходно облагане. С тях се изменят редица данъчни закони, което стана повод за пореден скандал между опозиция и управляващи.

Опозицията обвини управляващите, че не могат да дават становища и да обсъждат конкретните промени. Управляващите контраатакуваха и заявиха, че 90% от промените са директиви, които се въвеждат в българското законодателство, а време за мнения и становища е имало.

„Никакви становища, никакви обсъждания, в последния момент. За нас това, да се правят промени, касаещи бюджета на България и приходите без никакви разчети, е изключителна наглост.”, заяви Румен Гечев от БСП.

„Парламентарната група на ДПС няма да подкрепи пакета данъчни закони. Всичко е натрупано, в едно, без да имаме възможност да обсъждаме по отделно промените. Вие свеждате парламентарния дебат до това, да казваме от трибуната подкрепяме или не подкрепяме, аргументите са напълно излишни за вас, така че няма и да ви ги дадем. Нашата парламентарна група ще гласува „против”, каза Йордан Цонев от ДПС.

„Не съм съгласна с това, че е нямало достатъчно време за обсъждане и за вземане на различни мнения. Законът е гледан в комисия на 9 октомври, днес сме 6 ноември. Това е един месец по-късно. Тук, от тази трибуна ние не чухме никакви конкретни неща, с които колегите не са съгласни”, посочи Менда Стоянова от ГЕРБ.


Междувременно депутатите гласуваха стартиране на процедура за избор на нов шеф на КПКОНПИ. Това, което е ясно, въпреки липсата на разисквания в сяда е, че депутатите ще имат възможност в 14-дневен срок да излъчат своите кандидати. Новият шеф на КПКОНПИ ще бъде този, който спечели половината от гласовете на депутатите в пленарната зала при гласуването след изслушванията.

В сряда двама нови депутати положиха клетва като депутати -  Руслан Тошев и Мария Цветкова. Тошев заменя Лиляна Павлова от ГЕРБ, а Мария Цветкова от ВМРО е на мястото на Волен Сидеров, който подаде оставка.


Източник: Нова тв.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби