Свързани новини

06.11.2019 13:28

Помпео на визита в Германия

Видян 1061 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Половин година след първото си посещение в Берлин, държавният секретар на САЩ Майк Помпео се връща в Германия за визита в периода 6-8 ноември, съобщава националният ежедневник Die Zeit.



В рамките на визитата си Помпео ще проведе преговори с водещи политици в страната и ще вземе участие в редица събития, отбелязващи 30-годишнината от падането на Берлинската стена, поясниха от външнополитическото ведомство във Вашингтон. Помпео планира да направи няколко спирки в цялата страна, както и да посети американските войски на територията на ФРГ.



В края на 80-те години на миналия век настоящият първи дипломат на Вашингтон е бил разположен на германската граница в качеството му на командир на танк. По време на посещението си в Германия Помпео ще подчертае освен всичко друго и ролята на американците в събитията отпреди три десетилетия. Съответно главният дипломат на САЩ ще посети Графенвьор, Вилсек, Мьодларойт и Лайпциг .



Графенвьор е една от най-големите бази на американски войски в Европа. Повече от 10 000 войници са разположени в града с 6500 жители, разположен в близост до Вайден в Горен Пфалц и при Вилсек край Амберг. Мьодларойт село на баварско-тюринговата граница, някога разделено от границата. В Лайпциг през есента на 1989 г. се проведоха първите демонстрации, които се считат за важни предвестници на мирната революция в ГДР. На 9 ноември 1989 г. падна Берлинската стена.



В Лайпциг Помпео ще се срещне с германския си колега Хайко Маас (ГСДП), съобщиха от Държавния департамент на САЩ . Оттам той ще продължи към Берлин, където се предвиждат разговори с канцлера Ангела Меркел (ХДС), министъра на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер (ХДС) и министъра на финансите Олаф Шолц (ГСДП). В Берлин Помпео ще произнесе реч - за необходимостта от защита на свободата.



Помпео беше в Германия в края на май за политически разговори, след като по-рано бе отменил планирано посещение заради ситуацията с Иран. В управляващата коалиция в Берлин това предизвика раздразнение, както и фактът, че той избягва визита в Германия повече от година.



По време на второто му посещение ще се обсъждат различни въпроси. Германско-американските отношения са напрегнати от встъпването в длъжност на президента на САЩ Доналд Тръмп в началото на 2017 г. Американското правителство обвинява партньора си в НАТО за скромните му военни разходи, критикува остро проекта за газопровода „Северен поток 2“ и заплашва ЕС със санкции, които биха могли да засегнат особено германската автомобилна индустрия.


Източник: Фокус


Снимка: БГНЕС


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион