Свързани новини

06.11.2019 11:38

Вучич: Сърбия няма пари за С-400, имаме разходи за магистрали

Видян 1202 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Сърбия няма пари за закупуване на руската зенитно-ракетна система С-400. Това призна държавният й глава Александър Вучич, предава РИА Новости.


„Видях, че това е невероятно оръжие. Но нямаме намерение да го придобием, защото нямаме пари да го платим, имаме разходи за изграждане на магистрали", обясни президентът на западната ни съседка.


Вучич отбеляза, че Турция, която придоби С-400, има десет пъти по-мощна икономика от тази на Сърбия. Според сръбския президент „когато имаш такова оръжие, никой няма да те нападне“. Въпреки това той подчерта, че Белград не може да си позволи „да бъде толкова слаба като през 90-те години на миналия век, че дори да не се опита да се защити“, предаде Фокус.


„Сърбия е свободна страна и иска да остане свободна. Тя е малка държава, заобиколена от НАТО от всички страни. <...> Ние имаме авиация, която стана много по-силна, засилихме противовъздушната отбрана с помощта на „Панцир-С“ и други системи, които не са в списъка със санкции“, добави сръбският президент.


В края на октомври по време на ученията „Славянски щит-2019“ Вучич потвърди, че Белград е поръчал една „Панцир-С“ в Русия. По-рано Белград закупи от Москва седем вертолета Ми-17 и Ми-35, а също така получи шест изтребителя МиГ-29 и 10 бронетранспортьора БРДМ-2МС като част от военно-техническа помощ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв