Свързани новини

05.11.2019 15:34

Газопроводът Силата на Сибир тръгва на 2 декември

Видян 936 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Газпром и Китай са съгласували датата на тържественото откриване на газопровода „Силата на Сибир“, по който ще тръгне руски газ към Китай. Това е 2 декември, съобщи пред ТАСС запознат с плановете на компанията източник.




Директорът на руската държавна компания Алексей Милер по-рано заяви, че строителството на проекта върви преди графика и затова доставките в Китай по северния участък „Хейхе-Чанлин ще започнат по-рано от сроковете – на 1 декември 2019 година. Първоначалните планове бяха тръбопровода да е готов на 20 декември.




По газопровода „Силата на Сибир“ газът от източносибирските находища (Чаяндинското в Якутия и Ковиктинското в Иркутска област) ще се транспортира както до вътрешния руски пазар, така и за износ в Китай. На 21 май 2014 г. беше подписано споразумение за „източния“ маршрут (тоест „Силата на Сибир“) с китайската CNPC, експортният капацитет на газопровода е 38 милиарда кубически метра годишно. В същото време Милер съобщи, че допълнителните доставки на газ за Китай чрез газопровода „Силата на Сибир“ могат да възлизат на 5-10 милиарда кубически метра годишно.




В допълнение, през 2015 г. Газпром и CNPC подписаха споразумение за основните условия за тръбопроводни доставки на газ от находищата в Западен Сибир към Китай по „западния“ маршрут (по газопровода „Силата на Сибир – 2“), както и меморандум за разбрителство по проект за газопровод между Далечния Изток на Русия и Китай, предаде Фокус.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и