Свързани новини

04.11.2019 17:00

Зукърбърг да си плати, рече Хилари пред 3-и опит за президент

Видян 2781 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Хилари Клинтън вероятно ще опита за трети път да се бори за президент след неуспехите си срещу Обама за номинация на демократите и срещу Тръмп вече като кандидат на партията. Пише го авторитетният Гардиън, като използва за информационен повод присъствието и на филмова премиера и речта й на нея. След като изнесе цялата й, вярно – неуспешна кампания за президент през 2016 г. с мрежата си Фейсбук, нейният собдственик Марк Зукърбърг тежко го отнесе от Хилри Клинтън. Тя каза, че той трябвало „да си плати, за това, което стори на демокрацията“. Повод за думите й на нюйоркска прожекция на филм на Нетфликс, наречен Голямото хакване, е разрешението на мрежата да не проверява фактите в политическата реклама, която публикува. Според Хилари никога повече САЩ няма да имат свободни и демократични избори.



Всъщност, тя изгуби миналите през 2016 г., защото разчиташе на традиционните медии, а конкурентът й Тръмп победи, защото имаше по-бърз, по-пряк контакт, но чрез друга мрежа – Туитър, с по-голяма аудитория.
Филмът The Great Hack на Netflix е документален за казуса с фирмата  Cambridge Analytica – скандал, който стигна и до България, а 19 минути писа за българския им агент, вербувал поне 1 партия за услугите на компанията. Тя продаваше профили във Фейсбук като крепостни за достигане на политическа или бизнес реклама. Всъщност, Хилари се беше възползвала от подобни трикове в кампанията си.



„Новините, шервани във ФБ са основният новинарски източник за повече от половината население на САЩ, единственият източник за огромната част от тези хора,
  като повечето от тях изобщо не обръщат внимание дали съобщенията са по същество рекламни или пропагандни и никой не носи отговорност за тях, когато са фейкове – фалшиви вести. Как хората да могат да получат информиран избор за следващ президент“, коментира бившата първа дама и екс държавен секретар.



И в духа на фалшивите новини тя заговори за конспиративна среща на Тръмп със Зукърбърг в Белия дом, на която президентът бил го накарал да отмени проверката на факти преди публикуване на политически реклами, заяви Хилари в стил „една жена каза, че...“



От което непроверено сведение тя достигна до извода: „Обявена е война на истината, имаме манипулиране на цялата информация от невероятно богати хора, които вярват, че могат да правят каквото си поискат“.
Тя занима публиката и с друга конспиративна теория, за която факти липсват, още по-малко проверени – въображаемата връзка между Brexit и кампанията на Тръмп. „Едни и същи играчи са замесени и в двата случая“, загадъчно се ококори воюващата с фалшивите новини и легендите за съзаклятия. И, разбира се, не уточни кои са. Навремето – при кампанията, тя не могла да прозре тази тайнствена връзка, ала сега я проумявала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на