Свързани новини

04.11.2019 14:52

Само районът на ЦЦ е червен, помагал ли е? 1/2 „малки“ кметове са от ГЕРБ, 1/3 - от ДБ, 1/8 са независими

Видян 3969 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Анонсираното от 19 минути в петък вкарване на хора на Цветан Цветанов в зелената шатра на Мая Манолова е помогнало в голяма степен за загубите на кметове от ГЕРБ, дори в самия район, където е прочутият апартамент на бившия втори човек в управляващата партия. Става въпрос за единствения, спечелен от червен партиен кандидат – Изгрев. БСП подкрепя и независимия, спечелил в Младост.



Интересно е, че всъщност той е човек с голяма заслуга към презастрояването, който лесно беше обяснил нещата на Десислава Иванчева и беше прехвърлил вината към друг, та я накиснаха, но това бе в предишната му роля на райнонен архитект. Сега ще му се наложи да поеме отговорност, а фактите ще го застигнат.



Половината от всичките 24 районни кметове са от ГЕРБ, 1/3 идват от Демократична България, само 1, както стана дума е от БСП, а друг е независим, подкрепен от червените – общо независимите са трима.



Цял министър от Борисов 1 и кандидат за президент на десницата, досега общински съветник - Трайчо Трайков, пък замени също тъмносинята досегашна кметица на Район Средец Мария Ачкова, която преследваше 19 минути. Промяна има на караула, партията си е същата.



Много от кметовете на ГЕРБ са третомандатници и второмандатници, като един от тях в миналите 4 години беше представител на Реформаторския блок – Десницата, Теодор Петков във Витоша.



Припомняме, че двама кметове – в Банкя от ГЕРБ и в Кремиковци – независима, бяха избрани на първия тур.
Важно е да се знае, че въпреки върнатия си от промени в кодекса на Мая Манолова мажоритарен избор, районните кметове нямат собствен бюджет. Защо Мая не им даде? Да питат нея, а тя със сигурност ще намери оправдание. Обаче липсата на бюджет означава, че трудно малките кметове на промяната ще прокарват проекти и политики през мнозинството на ГЕРБ и ВМРО в Столичния общински съвет.



Друга забележителна подробност е, че както личи, освен най-големия в цялата столица Люлин, с население колкото Бургас и по-населен от Русе и Стара Загора, взети заедно, и другите райони, спечелени от ГЕРБ са в покрайнините на милионния град, които досега – според политическата риторика, 3 мандата бяха забравени от управлението. Пък гласуват, както гласуват.



Изобщо, пълна каша: Западът на София е ГЕРБ, Изтокът е червен и независим, а центърът е тъмносин. Град от много градове.


Резултати от балотажите в столичните райони при 100% преброени гласове:


 


  • Лозенец

Константин Петров Павлов, "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ОБЕДИНЕНИЕ" (ДА България, ДСБ, Зелено движение) - 11 513 гласа, 56.85%
Любомир Любомиров Дреков, Местна коалиция ГЕРБ (СДС) - 7007 гласа, 34.60%


 


  • Оборище

Николай Борисов Александров, "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ОБЕДИНЕНИЕ" (ДА България, ДСБ, Зелено движение) - 5910 гласа, 50.92%
Петър Константинов Митев, Местна коалиция ГЕРБ (СДС ) - 4546 гласа, 39.17%



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от