Свързани новини

04.11.2019 10:11

Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е задържан за купуване на гласове

Видян 1001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият кмет на община Гърмен и бивш депутат от ДПС Ахмед Башев е бил задържан за 24 часа при полицейска акция срещу купуването на гласове в полза на единия от кандидатите за кмет на общината.


Башев беше кандидат за кмет на Гърмен, издигнат от коалиция Ние, гражданите на първия тур, но не стигна до балотаж.


В събота вечерта Башев е бил задържан и отведен в полицията. Срещу него е подаден сигнал за купуване на гласове в полза на единия от кандидатите, участващи днес на балотажа.


Органите на реда са били  сезирани и за заплахи, отправени чрез есемес към кандидат за кмет на община Гърмен и неговото семейство.


Главният прокурор Сотир Цацаров, който упражни правото си на глас в Пловдив, съобщи, че общо в страната са образувани 95 досъдебни производства, като 17 от тях са бързи, а 23 лица са привлечени в качеството им на обвиняеми.


"Внесени са до момента в съд 7 наказателни производства, преписките по проверки са 1317, от тях откази са 1046, 56 са пратени по компетентност на други органи, избирателните комисии разбирайте и 217 остават за работа - т.е., ако го сравним с една седмица по-рано, когато водихме същия диалог, тогава бяха образувани досъдебни производства 57 т.е. за една седмица те са нараснали с 38. Обвиняемите лица тогава бяха 10, сега са 13 повече“, обяви обвинител №1 на страната.


В Централната избирателна комисия пъкл са постъпили десетки жалби и сигнали за нарушения на изборния процес, каза пред журналисти Александър Андреев, член и говорител на ЦИК.


Четирима души са били задържани в събота вечерта по подозрение за купуване на гласове в района на Плевен. По време на акцията са извършени претърсвания и изземвания, съобщи Нова телевизия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец