Свързани новини

01.11.2019 14:19

Асад се съмнява в смъртта на Багдади, направи паралели с убийството на Бин Ладен

Видян 1674 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Башар Асад се съмнява в историята, че лидерът на Ислямска държава е бил убит при нападение на САЩ, и го сравни със сенчестото убийство на Осама Бин Ладен.

"Убийството на Абу Бакр ал Багдади, лидерът на терористичната група Ислямска държава, остави повече въпроси, отколкото отговори и не трябва да се приема за чиста истината", предупреди сирийският президент по време на продължително интервю в държавните медии, предаде RT.


Дамаск не е участвал в нападението по никакъв начин, заяви Асад и добави, че е научил за твърденията само чрез медийни съобщения. Добавянето на въображаеми участници в операцията вероятно ще й донесе достоверност, добави той, докато страните от такъв списък вероятно ще бъдат поласкани да бъдат "част от голямата операция.“

    "Не се нуждаем от такъв кредит. Ние сме тези, които се борят с тероризма. Нямаме отношения и не сме имали контакт с нито една американска институция".

Силната похвала на Вашингтон за собствените му действия, снимката на „кучето-герой“, участвало в нападението и кадри, за които се предполага, че са показват въздушни удари, не са убедили Асад в смъртта на лидера.  Освен това той твърди, че цялата афера подозрително прилича на убийството през 2011 г. на друг прословут терорист - главата на Ал Кайда Осама Бин Ладен.

„Защо не са показани останките на Багдади? Това е същият сценарий, който беше разигран с Бин Ладен. Ако те ще използват различни предлози, за да не покажат останките, нека си припомним как [бившият иракски] президент Саддам Хюсеин беше заловен и как цялата операция беше показана от А до Я; те показаха снимки и видеоклипове, след като го заловиха. “

Убийството на синовете на Саддам също беше добре документирано и широко разгласено, добави Асад.

    Това е част от номерата на американците. Ето защо не трябва да вярваме на всичко, което казват, освен ако не излязат с доказателства.


© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Global Look Press 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Наистина има много ала-балистики 02.11.2019 19:47

    Тия имат готови за халифи кадри "по ред на номерата", така че убит-не убит е все тая. Наред е следващият брадат имам да поеме организацията, и сигурно с ново местопребиваване. А пък как Абу Бакър си е избрал да живурка в откъснато село в Идлиб е необяснимо. Па де се е взривил в тунел без изход е направо гатанка. За къв му е бил тоз тунел без изход? Па как взривната вълна не е помела и всички преследвачи е вече холивудска продукция.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,