Свързани новини

31.10.2019 16:23

Фандъкова: Аз съм десен човек, а защо Манолова я е срам да си каже, че е лява?

Видян 2288 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



„Тези избори са важни за София, защото е важно развитието на града ни да продължи с ускорени темпове, а да не изпадне в хаос и експерименти. София няма време за губене и разчитам софиянци да подкрепят града си тази неделя. Аз предлагам конкретни решения, които хората очакват, а не общи приказки“, това каза Йорданка Фандъковав бТВ.


„Г-жа Манолова наистина няма представа как се защитават европейски проекти и как се работи по тях, а това наистина е опасно за града“, допълни кметът. София е усвоила 4,75 млрд.лв. за 10 години, а при социалистите проектите винаги са спирани от Брюксел, сочи безпристрастната статистика.



„Аз не съм сменяла цветовете и позициите си и не съм се отказвала от миналото си. Винаги съм била десен човек. Г-жа Манолова продължава да крие за кого е гласувала. Няма нищо срамно да кажеш, че принадлежиш и дълго време си бил острие на БСП. Не е срамно да си честен с хората. Това искам да кажа на г-жа Манолова. Ние сме политици и е важно какви са нашите убеждения, кой стои зад нас, с кого ще работим. Добре е да казваш „аз, аз, аз“, но управлението на града, изисква план и екип“, допълни Фандъкова.



Тя обясни, че веднага след първия тур от щаба й са предложили на Манолова дебати заедно с екипите: „Всички телевизии се съгласиха  да го отразят, но г-жа Манолова отказа. Само за месец участвах в 6 дебата, 2 пъти бяхме само двете. Аз задавах много въпроси,  но не получих нито един отговор. Ние дължим на хората ясни отговори за решенията за града, а не само за проблемите“, допълни Фандъкова.



„Не се пазаря, нито раздавам постове, а търся подкрепа за проектите и за развитието на града“, каза Фандъкова, която обясни,  че е разговаряла с лидерите на ДБ, ВМРО и Спаси София. На въпрос за твърденията, че някой друг управлява София, Фандъкова заяви: „Очевидно г-жа Манолова си мисли, че работата на кмета е да тича постоянно в кабинета на премиера. Не, не е така. Заставаш с лицето и подписа си и носиш отговорност за решенията, под които си сложил подписа си“.



„София не може да се купи. В София избори не могат да се спечелят с купен вот. Няма как да се обясни разлика от почти 40 000 гласа с 300 гласа в една секция, при това с наша кандидатка там – директорката на училището, която е много популярна сред хората в квартала. Спомням си едни избори през 2013 г., когато по фалшив сигнал на г-жа Манолова се задействаха прокурори и прокуратура. Видяхме, че това беше фалшив сигнал, който обаче повлия на изборния резултат. Жалко е, че нищо ново не могат да измислят тайните сценаристи на г-жа Манолова. Нека сигналите, които се твърди, че имат, бъдат предадени в прокуратурата“, каза кандидатът за кмет по повод твърденията за купуване на гласове.



Кметът подчерта, че има лично мнение по въпроса за избора на нов главен прокурор, но заради длъжността си уважава разделението на властите и не би си позволила да се бърка на съдебната.



„Г-жа Манолова вече е готова да оглави протест и срещу самата себе си, само и само да получи повече гласове в неделя. Не е честно към хората, които от месеци са на улицата, да се излиза с позиция два дни преди изборите, в които си кандидат. Къде беше на 24-и в деня на избора на главен прокурор? Това е пълно лицемерие и аз съм убедена, че хората ще го разберат. Това не е подкрепа за протеста, това е използване на протеста“, обясни кандидат-кметът.



Фандъкова отговори на въпроси за мерките за по-голям контрол върху строителните фирми и подобряване на качеството на въздуха: „Чистотата на въздуха е най-тежкият проблем и най-трудно решимият, защото няма една мярка и една институция, която да може да го реши сама с магическа пръчка. Затова са заложените мерки - строителството на метрото, подмяната на градския транспорт с автобуси на ток и природен газ, подмяната на печките на дърва и въглища и инкриминиране на горенето на отпадъци“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 якимов 02.11.2019 10:29

    "Дясно"- мислещият човек има ясна и категорична позиция за избора на главен прокурор на РБ!

  • 001 Anonimen 01.11.2019 18:38

    Фандъче,НЯМАШ изказване без да се заяждаш с МАЯ и плюеш всеки ден ,както и ГРОБ-а ви

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се