Свързани новини

31.10.2019 10:40

Фандъкова: Манолова би оглавила протест и срещу себе си, за да печели гласове

Видян 1885 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дори самата Мая Манолова казва в кампанията си, че аз съм почтен човек, но аз не мога да кажа същото за нея. Това коментира кандидатът за кмет на София, издигнат от ГЕРБ и СДС, Йорданка Фандъкова в интервю за предаването "Тази сутрин" по bTV. Нечестно и лицемерно е спрямо протестиращите от месеци граждани да подкрепиш протеста им два дни преди изборите. Така Фандъкова коментира подкрепата, която нейният опонент Мая Манолова вчера заяви за протеста срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор. По време на поредния протест вчера Манолова написа в профила си във "Фейсбук: "Не може от всички магистрати в тази страна да има само един кандидат за главен прокурор. Извинявайте, но това е подигравка с гражданите".


Това не е подкрепа на протест, а използване на протеста. Мисля, че г-жа Манолова вече е готова да оглави протест срещу самата себе си, за да получи повече гласове. Защо не изрази позиция на 24-ти октомври, когато беше протестът?!" каза Фандъкова. Запитана за нейното мнение по темата за избора на нов главен прокурор, тя отговори: "Аз имам гражданска позиция, но като кмет съм убедена в разделението на властите и не бих се правила на герой два дни преди изборите, не е честно."


 


"Внушенията (на Манолова - бел. ред.) изместиха решенията, не е честно и почтено към хората. Тя си служи с тежки внушения, защото смята, че така печели доверие," добави Фандъкова. По повод твърденията на Манолова за купени от ГЕРБ гласове в ромския квартал "Факултета", тя отговори, че това показва непознаване на София. Поясни, че в листата е включена директорът на училището в квартала, която е много уважавана там, а и не можело 300 гласа да обърнат резултата при разлика от 40 хил. гласа. "Тя не познава София, никой не може да спечели тук с купени гласове", подчерта сегашният кмет.


 


 


По повод вчерашния призив на Манолова в ромските квартали да влязат наблюдаващи прокурори, Фандъкова припомни случая "Костинброд": "Спомням си изборите през 2013 г., когато по фалшив сигнал на г-жа Манолова се задействаха прокурори. Жалко е, че нищо ново не могат да измислят нейните тайни сценаристи".


 


Фандъкова съобщи, че освен с представители на "Демократична България" се е срещнала и със "Спаси София" и ВМРО, за да обсъди бъдещо сътрудничество по конкретни проекти, ако бъде избрана за кмет в неделя. "Аз не се пазаря, не съм отишла да раздавам постове, отишла съм да разговарям за темите, по които можем да работим след изборите", каза тя.


 


Кандидатката на ГЕРБ изрази задоволство, че над две трети от гласовете в града са дадени за партии от десния спектър и подчерта, че самата тя винаги е гласувала вдясно, за разлика от Манолова, която е била обвързана с БСП, а сега прави всичко възможно, за да не бъде припознавана като кандидат на левицата.


 


От думите на Фандъкова се разбра, че телевизионен дебат между двете няма да има, макар че две телевизии са изразили готовност да го излъчат. Кметът каза, че в хода на кампанията шест пъти се е явявала на дебат с Манолова, но би искала да види и екипа й, за да се дискутира конкретно.


 


Елтаблото, препречило пътеката за незрящи на новоремонтираната ул. "Житница", Фандъкова определи като безобразие. Тя каза, че участъкът е бил пуснат за движение без да е огледан, за да се намалят задръстванията. Самата тя не участва оперативно във взимането на това решение, защото е в кампания.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.