Свързани новини

30.10.2019 15:26

US посланикът възхитена как общината пази културното наследство на София

Видян 1885 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият американски посланик г-жа Херо Мустафа ДАДЕ МНОГО ЯСЕН ЗНАК като обяви, че е възхитена и специално се снима пред Столичната библиотека – една от емблемите на културната политика на общината през последните 14 години. Само за десетилетие Домът на книгите не само удвои посещенията си – 115% ръст, но и направи дигитални пространства, за да привлича нови и нови млади читатели. С политиката на Столичната община през последните 4 мандата, както се вижда от непредубедените наблюдатели като посланика, 86,4% от културните бг събития са в София, артсекторът дава 6%  от икономиката – 3,3 млрд.лв. и 33 000 работни места, 57% повече са посещенията на театрите, 48% е ръстът при визитите в музеите на милионния ни град, 101% е скокът на тиража на издадените в столицата книги, 102 на сто – на фестивалите, чийто брой вече е 97.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Херо МустафаСАЩ ни пращат създателка на "Ислямска държава" за посланик... 30.10.2019 17:41

    1) Слагаш кюрд, мюсюлманин, за посланик в предимно православна християнска страна, с турско малцинство. Усещам как и българи, и турци са доволни от политически коректния избор. 2) За нея са написали, че е работила като специален помощник на държавния секретар Кондолиза Райс и координатор в Мосул за иракската провинция Ниневия в екипа на Пол Бремър, временния администратор на Ирак след нахлуването от 2003 г. Само където в тази стара асирийска провинция, където са живеели близо милион християни в Ирак от две хилядолетия, от нахлуването на САЩ през 2003 г. насам са останали няколко хиляди. Та, изглежда добре се е справила. И точно в Мосул се появява Ислямска държава. 3) Била съветничка на вицепрезидента Джо Байдън и Обама за Близкия изток. Хм, пак чудесно се е справила. Като се има предвид, че самият Обама нарече Либия "най-голямата негова грешка" и масовите убийства в Йемен, кашите в Сирия, Ирак, Афганистан...Определено е чуден избор. 4) Била бежанка от Ирак. Добре разбрахме намеците. Папата ни намекна. ЕС ни врънка. А дали някой казва, че ужасяващите генитални осакатявания, т.е. обрязванията на жени, са твърде характерни най-вече за кюрдите в Ирак? Това как пасва на #metоо движението?

  • 001 Биляна Петрова 30.10.2019 17:38

    До 10 бона се дават, за да те настанят в общинско жилище в София https://frognews.bg/novini/biliana-petrova-pred-frog-chuh-che-10-bona-davat-nastaniat-obshtinsko-jilishte-sofiia.html Многократно сме информирали Столична община и прокуратурата за куп нередности, но оттам не направиха нищо. Имаше чадър. Това призна пред Фрог нюз бившият зам.-кмет на район „Младост“ Биляна Петрова.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате