Свързани новини

30.10.2019 15:03

Кой поряза районните кметове, а сега им се подмазва предизборно?

Видян 2447 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Изборът на районни кметове беше върнат в Кодекса от Мая Манолова при Орешарски с мнозинството на БСП и ДПС, уж като проява на демокрация. Но тя като законодател не предвиди те да разполагат със собствени бюджети или каквато и да било власт – до степен, че градският кмет разписва не само техните отпуски и болнични, но и отпуските и болничните на всичките им служители – до последната чистачка. Ако някой се бе замислил, това отнема 3-4 часа на ден всеки ден на градските кметове, които биха могли да употребят за борба за чист въздух или за голяма промяна. Ала законодателят Манолова не се е замислила.



А можеше нещата да бъдат променени и тази власт да стане реална – поне чрез управление на собствени бюджети, а не подчинена на мнозинствата на ГЕРБ в градовете, където има районни кметове, а това са София, Варна и Пловдив. И тогава, и сега ситуацията е същата и районните кметове управляват секретарка и пиарка. Ако са много активни и са от партията на мнозинството, могат реално да прокарват проекти. Иначе – никакъв шанс. Мая можеше да направи промяна и не направи. Създаде един мажоритарен избор, при който се харчат много пари и се задоволяват лични амбиции. Дотук.



Затова е доста забавно, че именно Манолова подкрепяла районните кметове. Даже щяла да гласува за Демократична България в Лозенец. От Десницата хубаво й отговориха, че нямат нужда, нито пък ще връщат жестове на БСП по тази причина.
Направи го лидерът на ДБ в новия Столичен общински съвет Методи Лалов. Безапелационно. Като истински съдия. Рече и отсече.



Манолова беше принудена да определи за десен кандидата на партията на Бензиновия картел и Софийска вода, която я подкрепя – ДБГ, което е много съмнителна работа, особено поради номинирането му в някогашния Селски район, днес наричан Нови Искър, който е отвъд Околовръстното шосе. Сигурно ще да е забравила, странно за юрист, че нейната ДБГ за разлика от лидерите на Да, България и ДСБ, събрани в ДБ, остана при ГЕРБ и ДПС, разцепи Реформаторския блок и то все заради съдебната система и прокуратурата! Което накара Христо Иванов да напусне поста на правосъден министър, а по-късно Лалов да се откаже от съдийството.



Прости факти!


 


Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Биляна Петрова 30.10.2019 17:45

    Биляна Петрова: до 10 бона се дават, за да те настанят в общинско жилище в София https://frognews.bg/novini/biliana-petrova-pred-frog-chuh-che-10-bona-davat-nastaniat-obshtinsko-jilishte-sofiia.html Многократно сме информирали Столична община и прокуратурата за куп нередности, но оттам не направиха нищо. Имаше чадър. Това призна пред Фрог нюз бившият зам.-кмет на район „Младост“ Биляна Петрова.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат