Свързани новини

30.10.2019 13:10

Склоняване към самоубийство е основната версия за смъртта на 9-годишното дете от Кардам

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата разследва склоняване към самоубийство по случая с починалото 9-годишно момче от добричкото село Кардам и останалите пет деца от семейството, които са в болница, съобщи бТВ. Водещата версия за трагедията е отравяне с лекарства или други химични вещества, но причината все още не е категорично установена.


По-рано токсиколози коментираха, че причината за смъртта може да е остро инфекциозно заболяване, а не хранително отравяне, каквато беше първоначалната версия.


Хранителните продукти, които са консумирали починалото 9-годишно момче и другите членове на семейството, не са отровни, съобщи за БНТ проф. Снежа Златева, началник на Клиниката по токсикология към Военноморска болница във Варна.


Две от сестрите на починалото момче бяха приети в реанимацията на варненската болница Света Марина, като състоянието на по-малкото дете се подобрява, на другото остава тежко.


Междувременно и другите три деца в семейството са били настанени в болницата в Добрич по настояване на социалните служби, за да са под лекарско наблюдение, въпреки, че нямат симптоми.


Шестте деца в семейството се отглеждат от майката Росица Маринова и нейните родители. Жената е разведена от една година и не получава помощ от бившия си съпруг за отглеждането им. Твърди обаче, че ги гледа добре, ходят редовно на училище и се хранят добре. Бабата на децата твърди, че те не са имали достъп до химикали и отровни вещества. Близките са били питани от разследващите имат ли децата достъп до спирт, нафталин и др. вещества, но бабата твърди пред бТВ, че нямат, както и че Стефан никога не би взел такова нещо без да пита.


Близките на детето смятат, че лекарите, които са посетили дома им при влошаването на децата са подценили ситуацията.


Първите оплаквания на децата от стомашни болки и повръщане са започнали през нощта в събота срещу неделя. Сутринта в неделя дядото е повикал лекар от Генерал Тошево. Екип на Спешна помощ ги е прегледал, поставил им е инжекция против повръщане и ги е оставил за домашно лечение.


Вечерта се налага втори преглед на децата. На Стефан отново е била сложена инжекция против повръщане и малко по-късно момчето умира в дома си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат