Свързани новини

30.10.2019 10:23

Панов: Избирането на Гешев е режисирано

Видян 1153 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Избирането на Иван Гешев за нов главен прокурор е режисирано. Това казва в интервю за bTV председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. “Бих казал сценаристите получават висока оценка, изпълнителите – много ниска оценка”, добавя той. "Главният прокурор е длъжността в държавата с най-много власт. От значение е кой ще застане на този пост. Защото ако застане на този пост човек, който злоупотребява с власт, при такава комбинация, с такава мощ на прокуратурата, мисля че опасността за обществото е явна. Предстоят тежки времена за българското общество", смята Лозан Панов.


“Бяхме лишени от състезателност в тази процедура, за да видим в една такава среда как се представят кандидатите. Избираме главен прокурор, той трябва да бъде най-добрият, той трябва да бъде човек, който е доказал своите професионални качества. И най-важното нещо – София осъмна в почти военно положение – с пропускателни пунктове, множество жандармерия и полиция. Такъв избор до този момент не е имало”, посочва Лозан Панев за репортера Канна Рачева от бТВ.


На въпроса чий е сценарият за избора на Иван Гешев, председателят на ВКС казва: "Монолитно и прокурорската колегия, и съдийската колегия от политическата квота гласуваха в подкрепа на кандидатурата на господин Иван Гешев. Абсолютно е ясно, че парламентарно избраните кандидати гласуваха в една и съща посока, без значение дали говорим за управляващи и опозиция".


Лозан Панов добавя, че е смутен от факта, че съдиите са гласували за Гешев. "Ще използвам думите на Румен Янков или поне ще се опитам да ги перифразирам – когато съдиите и членовете на ВСС с дясната ръка се ръкуват с министерствата на вътрешните работи и правосъдието, с лявата ръка трябва да търсят мехлем, за да се предпазят от изгаряне", разсъждава Лозан Панов.


Спред него "политиците са имали интерес винаги да избират във ВСС зависими магистрати. Този ВСС избра председател на ВАС, той избра или поне в тази процедура избра главен прокурор на Република България, предстои избора на председател на ВКС в мандата на този ВСС. Не мисля, че на случайно са стреляли политиците при избор от политическата квота".


На въпроса как ще работи с Иван Гешев, председателят на ВКС отговаря: "Няма как да остана безкритичен, ако видя злоупотреба с власт, от който и да било главен прокурор, защото това е важно и защото за един магистрат на моя пост – безмълвието, липсата на реакция, респективно мълчанието е съучастие".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 КОСТОВ 30.10.2019 13:24

    ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ СЕ ВРЪЗВА НА БРЪЩОЛЕВЕНИЯТА НА ТОЗИ ХУБАВЕЦ ???!!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби