Свързани новини

29.10.2019 15:20

ВМРО: Имаме двойно повече съветници

Видян 1011 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След първи тур на местните избори ВМРО взима над 5% от действителните гласове и се затвърждава като водеща политическа сила в страната. Това сочи анализ, направен от председателя на Националния предизборен щаб и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, на база почти 100% от обработените от ЦИК протоколи.


 


В национален план Организацията има над 140 хиляди гласа за  съветници, а в 11 места нашите кандидати за кметове излизат на балотаж. Това са Пловдив-град, район „Южен“ на Пловдив, Сандански, Златарица, Трявна, Елин Пелин, Костинброд, Каварна, Левски, Тутракан, Опан. На втори тур ще се явят и много наши кандидати за кметове на кметства.


 


Общинските съветници в страната са над 240, което е два пъти повече от 2015 г. С тези резултати ВМРО категорично се нарежда като втора, трета или четвърта политическа сила по места, което показва тенденцията, очертала се в национален план след европейските избори през май т.г. Възходът на Организацията е показател, че хората гласуват доверие на нашите кандидати и на идеите, които отстояваме последователно по места, но и в национален план. Резултатът показва също, че на бъдещи парламентарни избори ВМРО с категоричност ще се бори за добро представителство в Народното събрание.


 


Ниската избирателна активност на тези избори обаче отново даде поле за изява на корпоративния и купен вот – неморални практики, които ние категорично не приемаме. Ето защо благодарим на тези, които честно и по съвест ни подкрепиха и призоваваме всички български граждани да гласуват на втория тур, за да покажат волята си. Така ще бъдат игнорирани и гласовете, които биха дали превес в местната власт на един или друг кандидат по нечестен начин.


                                                     



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ИИ

ИИ вече хаква

Учeни oт Унивepcитeтa нa Илинoйc в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог