Свързани новини

29.10.2019 18:20

Опозицията в БСП с най-слаби резултати

Видян 2816 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Слабите места на Левицата са бастионите на така наречената вътрешна опозиция: Пловдив, Варна и Видин”, заяви в своя Фейбук профил евродепутатът и журналист Иво Христов. И пропусна Търговище. В коментара си той направи равносметка на отминалия първи тур от местните избори. По думите му, въпреки всичко, „резултатът на БСП бележи чувствителен прогрес”, а крах бележат най-вече партийните структури, които се обявиха за самодостатъчни и че шефката им Нинова им пречи. Тя ги остави да се видят и лъснаха.



  „Решаващата битка е идната седмица, след която ще можем да се сърдим само на себе си”, посочи Христов. БСП отива на балотаж в 12 областни града. Кандидати, подкрепени от Левицата, стигат до втори тур в Благоевград, Ловеч, Пазарджик, Перник, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Шумен, София и Ямбол. Най-големи са шансовете в Русе, Перник и Разград.



   Загуби претърпяха кандидатите на онези партийни организации, които се разграничиха от Позитано. Към списъка от Пловдив, Варна, Видин може да се добави и Търговище, където опозиционната тактика също доведе до срамна загуба.



  В Пловдив на балотаж отиват Здравко Димитров от ГЕРБ и Славчо Атанасов от ВМРО-НФСБ. Кандидатът на патриотите изненадващо избута Дани Каназирева и я остави извън битката. А човекът на БСП е едва четвръти Николай Радев с 10%.


  Местната партийна структура се ръководи от олигарха Георги Гергов и повече прилича на феодално. Именно Гергов беше сред подстрекателите за оставка на Корнелия Нинова след изборите за ЕП т.г.



  Обрат настигна и проф. Анелия Клисарова във Варна. Кандидатът на Левицата  беше изместен от лидера на Възраждане Костадин Костадинов, който ще мери сили с  Иван Портних от ГЕРБ. Още през септември номинацията на Клисарова, твърде близка до местния бос Гуцанов и общия им олигарх Дънката, предизвика раздор между НС на БСП и местната структура, която залагаше именно на Костадинов. Малко преди това ръководството социалистите свали доверието си от тогавашния шеф на БСП-Варна Борислав Гуцанов. Въпреки това местната структура продължаваше да го подкрепя, а Кирил Добрев обяви Гуцанов за отстранен „тумор” в партията.



Във Видин на ексшефа на БСП М. Миков кандидатът Любомир Георгиев остана далеч след първите двама. Изборните резултати сочат, че в крайдунавския град има събран негатив към досегашния кмет Огнян Ценков, който се класира втори, но местната партийна организация не успя да яхне тази вълна. Лаврите бяха обрани от д-р Цветан Ценков, кандидат на внезапно възкръсналата стара десница в лицето на СДС. Това е втори пореден провал за структурата на БСП-Видин на местните избори. Малко преди вота през 2015г. партийната организация беше разцепена и прати двама отделни кандидати, които също не стигнаха и до втори тур. Тогавашният партиен вожд Пламен Трифонов влезе в пререкания с Позитано и лично Михаил Миков, което доведе до отстраняването му и замяната му с шефа на „комсомолците” Димитър Велков. Трифонов се оказа ментор на тогавашният кмет Герго Гергов от БСП, който също напусна партията следвайки наставника си и изгуби поста. От своя страна, Велков, който се прочу покрай  баницата с късмети също е в опозиционното крило на партията.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате