Свързани новини

30.03.2009 10:58

Киров бил пред фалит

Видян 1847 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фалит заради дългове. Това е основната версия за изчезването на крупния бизнесмен Киро Киров, по която работят следствието и ДАНС, съобщава "Стандарт", цитиран от БГНЕС.


Разследващите нищят още 4 следи, сред които е и класическо отвличане. Преди 3 дни шефът на BOSCH, HONDA И COMATSU за България окончателно разбрал, че банкрутира. Той направил голяма сделка за внос на строителна техника от Япония. Бизнесменът теглил милиони, за да се разплати с партньорите си. Заради кризата обаче купувачите у нас масово се отказвали от поръчаните машини. В момента складовете на Киров във всички градове били пълни с непродаваемата техника. Бизнесменът правел опити да разсрочи банковия си борч. Ден преди да изчезне, Киров разбрал, че му отказват отсрочката, обясниха близки до бизнесмена. През последните месеци в бизнес средите упорито се носят слухове за тежкото състояние, в което е фирмата на Киров. Говори се дори, че бизнесменът е започнал преговори за разпродажба на фирмите си. Агенти от ДАНС започнаха редица финансови експертизи на активите на предприемача. Ченгетата усилено работят по версията, че именно неуредени финансови отношения са причината за похищението. От ранни зори вчера бяха разпитвани не само хората със задължения към Киров, но и тези, на които той дължи крупни суми. "Бизнесът на г-н Киров е много голям и сложен. Нуждаем се от време, за да проверим всички официални и неофициални парични взаимоотношения", коментираха за "Стандарт" разследващи. Оказва се, че агентите правят цялостна ревизия на бизнесмена. Работи се и по версия, че похищението е извършено от престъпна група единствено и с цел откуп. "Истината е, че сега при тази криза подобен вид престъпления ще нарастват, тъй като престъпниците смятат това за лесния начин за изкарване на пари", допълниха разследващите. Дъщерята на бизнесмена Силвия призна, че все още похитителите не са се обадили да искат откуп. Разследващите пък очакват бандитите да поискат пари до 5-6 дни.
Те признаха, че е напълно възможно да има инсцениране на отвличане. "Предполагаемото похищение е станало между 21 и 22 часа в петък", заяви за "Стандарт" дежурният прокурор Пламен Панайотов. Синът на Киров пък обяснил как баща му споделил преди дни, че възнамерява да пътува в чужбина. "Съпругата на Киров и синът му са твърде спокойни от случилото се", коментират запознати със семейните дела. Броени часове след изчезването на вносителя на BOSCH жена му заяви пред БНТ, че не се притеснява за мъжа си. Бизнесменът и съпругата му не живеят под един покрив от години. Киров планирал за тази година инвестиции в нови търговски комплекси в няколко града плюс строежа на корпоративен сервиз в Пловдив. Дружеството на бизнесмена има 24 шоурума, 12 сервиза за електроинструменти и лека строителна техника и 8 сервизни бази за едра строителна техника в 10-те най-големи града в страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за