Свързани новини

28.10.2019 17:39

Туск след 19’: Брекзит до 31 януари

Видян 1802 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Дни, след като 19 минути писа, че новата дата, която ЕС ще даде за напускане на Великобритания е 31 януари 2020 г., важната вест беше потвърдена от президента на Европейския съвет Доналд Туск. По този повод се появи още една нова дума за гъвкавото удължаване, която той използва: flextension. Не е ясно колко работа може да се свърши в 3-месечната отсрочка, която обаче включва поне 2 седмици Коледно – новогодишна ваканция, особено ако при предсрочни избори на Острова бъде избран нов премиер на мястото на Борис Джонсън.
След редакционното приключване на броя парламентаристите във Великобритания гласуваха именно неговото предложение за предсрочен вот на 12 декември. Основната опозиция – Лейбъристите на Корбин предварително заявиха, че са против подобна крачка и не им се разделя с депутатските банки. Част от причините са не особено ласкавите за тях социологически изследвания.
Либералите, които набраха скорост за сметка на червените и шотландските националисти, които при напускане на ЕС ще настояват за втори референдум за напускане на Обединеното кралство, заедно пък поискаха избори на 9 декември. Тяхното предложение трябва да се гледа днес в британския парламент, ако премиерското не мине по-рано. А Борис обяви, че ще го подкрепи, писа Гардиън.



Туск обаче направи съобщението, като използва социалните медии. Той се позова на общо решение на 27-те държавни и правителствени лидери в Съвета. Според него е „прието искане от Великобритания“, с което трябва да се намекне, че ЕС е в силната позиция.
Новата договорка според Брюксел означава възможност Великобритания да напусне задължителни и то ПРЕДИ 31 януари.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец