Свързани новини

28.10.2019 09:26

Фандъкова много пред Мая, Бонев можеше да вкара група в СОС, ако не бе гузен

Видян 2748 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кметът на София Йорданка Фандъкова уверено поведе на първия тур на изборите за своя четвърти мандат. Различните социологически агенции към редакционното приключване на броя в 18 часа й даваха от 34 до предвидените в анкетата на 19 минути 3 седмици преди вота 38%. Втора остана Мая Манолова, която според екзит – половете събра 24 – 30%.



Голямата изненада беше високият резултат на Борис Бонев, който с предвижданите към редакционното приключване от 7 до 11% можеше да вкара цяла група съветници в софийския парламент. Ала се яви без листа на изборите, също като Манолова. Възможните версии защо се лиши от възможността наистина да влияе на политиката в столицата със собствена група в СОС – минимумът е 5 съветници, отговорите могат да бъдат два – от наивност или от гузност. По-вероятен е вторият вариант: само преди месеци Бонев се оправдаваше на обвиненията, че Спаси София гони политически, а не граждански цели с образуваните скандали, с очевидната лъжа, че няма такова нещо. Апропо, в кампанията за кмет не беше направено нито едно ново разкритие, нито едно корупционно разобличение. И това едва ли е случайно. Защо?
Резултатът е отнети в полза на ГЕРБ и БСП, които ще бъдат големите победители от преразпределението на процентите, представители на десните избиратели в София в местния парламент. Така управляващата партия се движи на ръба на мнозинството, с което свикна от 3 мандата и ще й бъдат необходими броени гласове, за да контролира СОС. А именно местният парамент решава всички въпроси, поръчките, харченето на 1,75 млрд.лв. бюджет на София, не кметът, както 19 минути обяснява от началото на кампанията, а след нас го стори и премиерът. Наивните избиратели нека днес вземат своя ден за размисъл, ако сега разбират в каква игра участваха, хващайки се на евтини трикове. И поздравления за бТВ, без чиято активна подкрепа във финалната седмица Бонев щеше да си остане на 2 – 3%.



Резултатът на листата за съветници на ГЕРБ, показан от екзит-половете при редакционното приключване, съвпада с прогнозирания от 19 минути преди 3 седмици – 34%, при БСП е 20-23% или отново сбъдната прогноза от анкетата ни, според която НАД 80% ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА МАНОЛОВА СА ЧЕРВЕНИ – В СЛУЧАЯ ОТИВАТ КЪМ 90%. А това прави несъстоятелно цялото й предатеско отричане от партията, паметника на съветската армия и куп още работи. И поставя сериозни въпроси дали това беше надпартийната кандидатура, която търсеха или щяха да постигнат този резултат – 3 пъти над предишните избори, и с истински червен играч.



От резултатите се вижда също, че ако Спаси София не цепеше гласовете на десницата, най-вероятно тя, а не БСП щеше да има претендент на втория тур на изборите за кмет на София, при това с много по-големи шансове срещу Фандъкова от Мая Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

скорпион