Свързани новини

27.10.2019 09:00

US медии: САЩ ликвидираха лидера на Ислямска държава Багдади в Сирия

Видян 1733 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ са осъществили военна операция срещу лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, съобщи Ройтерс, като се позова на анонимен американски представител, който обаче не разкри подробности за операцията. Според сп. "Нюзуик", което се позовава на военни източници, Багдади е убит при акцията вчера в Североизточна Сирия, предаде Франс прес. Си Ен Ен съобщи, че ЦРУ е допринесло за локализирането на Багдади, но без да уточни каква е съдбата му.


Говорителят на Белия дом Хоган Гидли заяви, че президентът Доналд Тръмп ще направи "много важно съобщение" тази сутрин в 9,00 ч. (13,00 по Гринуич). Малко преди това Тръмп написа загадъчно в Туитър: "Нещо много голямо се случи току-що", което накара 66 милиона (според социалната мрежа) да гадаят каква е новината, предава БТА.


За Абу Бакр нямаше информация от ноември 2016 г., след началото на иракската офанзива срещу Мосул, когато в аудиозапис той призова привържениците си да се бият до смърт. Пак в Мосул бе единственото му известно публично появяване - през юли 2014 г., в джамията ал Нури, припомня Франс прес.


Иран е бил информиран от източници в Сирия, че лидерът на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади е убит, заявиха двама ирански представители пред Ройтерс.


"Иран беше информиран за смъртта на Багдади от сирийски служители, които получили информацията от източници на терена", заяви ирански представител. Втори ирански официален източник потвърди новината.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни