24.10.2019 15:09

Скоростно асфалтират улици в Смолян, директно върху пясък и трева

Видян 1303 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 


Стефан Сабрутев е кандидатът за кмет на Смолян на Коалиция БСП за България



Какво Ви накара отново да се включите в надпреварата за кмет на община Смолян?​



Вече 8 години съм общински съветник и за това време успях да натрупам достатъчно опит в сферата на местното самоуправление. Знам какво трябва и какво не трябва да се прави. Знам и какво трябваше да се направи за развитието на Община Смолян, а не се случи, дали заради управленска немощ, нежелание или просто от инат. Когато разбрах, че сегашният кмет Мелемов има наглостта да се кандидатира за трети мандат, не успях да се въздържа и да сравня това, което той е постигнал до момента в професионален план и това, което аз съм направил, качествата и възможностите и на двама ни, и съм убеден, че ако спечеля нужното доверие аз ще бъда в пъти по-добър кмет и ще работя много по-качествено и в услуга награжданите на Община Смолян. И ще го докажа в следващите четири години, ако бъда избран. През последните две седмици наблюдаваме безобразнопредизборно изливане на обществени средства – това е един сигурен знак, за паниката и безсилието на сегашната власт и как тя тотално губи почва под краката си. Убеден съм, че смолянчани няма да му се доверят за трети път.


Скоростно се асфалтират улици, директно върху пясък и трева, стартира се строителство без разрешение, без обществени поръчки, без подписване на договори.Извършват се интервенции на въпросните улици без да се вземе предвид, че догодина предстои воден цикъл – ще се копае отново. Тоест, кметът ни излива асфалт на места, на които догодина отново ще се кърти и всичко положено сега ще бъде изхвърлено на бунището. Прави си предизборна кампания с нашите пари. Това действията на отговорен управляващ втори мандат ли са?


 


От какво има нужда всеки един гражданин на община Смолян?


Хората имат нужда да бъдат изслушани – осем години в общината ни няма диалог между население и управляващи – принципът е „гасене на пожари“. Съгражданите ни се вдигат на протест, спират движението или излизат пред общината, с надеждата да бъдат чути и това не са отделни случаи, а примерите в града ни за това са десетки. Единствено тогава кметът или негов заместник напускат комфорта на кабинета и се среща с хората, изслушва и евентуално дава някакво решение. Сега има подобен случай на улица „Професор Асен Василев“, от четири години гражданите протестират с искане да бъдат запълнени дупките. Сега, предизборно и като на пожар са изпратили техника, действа се без обществена поръчка, без избор на изпълнител, без яснота какво точно се прави! Няма кой да обясни на съгражданите ни, че догодина там ще се копае, заради втори воден цикъл. По време на управлението на кмета Мелемов никога не е имало прозрачност и доказателства за това са многобройните откази на администрацията да предостави всякаква информация по теми, неудобни за кмета. Дори на нас, общинските съветници, които по закон трябва да контролираме кмета се отказва информация. Конкретен пример за това е, че аз заведох дело за достъп до обществена информация и го спечелих. Искането ми беше да получа информация за длъжниците на община Смолян. Не смятам, че това трябва да бъде тайна, напротив! Да разбереш кой дължи какво дължи и какво е финансовото състояние на общината е не просто право, а задължение на всеки общински съветник! Това бе и причината да заведа делото – искам да разбера как върши работата си общинската администрация и какво е състоянието на общината. Естествено, аз съм сигурен, че няма да получа тази информация преди изборите, предполагам, че ще ми бъде предоставена след това, но адекватни действия ще бъдат предприети, когато и да се случи това, защото е в интерес на всички ни. Като общински съветник имам отговорност към избирателите си, а те искат да знаят истината.


Един от най-големите проблеми, с които се сблъсках при срещите със своите съграждани е абсолютната липса адекватна транспортна схема, както и липсата на достъп до града и до централната му част. Това е в резултат на неработеща транспортна схема, очевидно имаме нужда отново и адаптирана за нуждите на населението на общината и броят на жителите и това е един от основните акценти, заложени в предизборната ни платформа.


Денонощната аптека и организиране на дентална грижа във всеки час на денонощието също са сред належащите ни нужди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще