Свързани новини

24.10.2019 14:50

Левият кандидат Кадиев: Защо никой не направи корупционни разкрития

Видян 1636 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Медиите са недостъпни за хората без бюджет, но с идеи за града си. 19 минути реши да им предостави трибуна



Георги Кадиев се кандидатира за 4-и път за кмет на София. Този път, както първия, е единственият деклариран ляв кандидат, за когото медиите не пишат, понеже няма бюджет

-    Беше ли различна тази кампания?



Очаквах корупционни разкрития, не видях нито едно. Скучни дебати, скучни тези. Все същото и повече от същото.



-          Появиха ли се нови идеи?



Не чух нито едно нещо, което истински да ме впечатли. Зелени билети, бели билети, току ще спираме гей-парадите. Всички говорят за мръсния въздух и предлагат безсмислени мерки от типа „ще въведем европейски контрол“, както каза арх. Игнатов или „ще намалим билета на 1 лев“, както казва БСП. И ще цъфнем и ще вържем с европейските мерки и единия лев. Аз и листата ни общински съветници, която водя, предложихме конкретен комплекс от мерки: безплатен градски транспорт, високи данъци на автомобили, висока цена на синя и зелена зона, забрана на стари дизелови автомобили в центъра, десет пъти повече миене на улици, повече линии на градски транспорт и повече превозни средства, нов Общ устройствен план, който да спира презастрояването. Всичко това с една цел: пътуването с градски транспорт да е безплатно, с автомобил- скъпо, да слезем най-после от тези автомобили и да дишаме чист въздух. Другото е просто приказки, с които след 10 години пак ще си говорим колко мръсен е въздухът и колко неуредено живеем.  Има и още много неща, които в София трябва да се случат: да се очовечи емблематичния Женски пазар, където господства мафия, да се превърне  малка част от Южния парк като Хайд Парк за публични дебати, да се създаде един квартал в центъра като Капанав Пловдив- с галерии, заведения, занаятчийски дюкяни. Нямаме нужда от небостъргачи и Сити, имаме нужда от стария дух на София. Да се върне облика на Борисовата градина - къпалнята, сцената на открито, уреди за спортуване, за да не е място само за преминаване и за пенсионери през седмицата и оживено само през уикенда. Да се подменят бързо изключително шумни и дрънчащи трамваи, каквито са например по линиите 20 и 22. Градската железница е добра идея отпреди повече от век- да вземем да я реализираме най-после, вместо само приказки. Много, много работа има по София.



-          Казахте, че не е вярно разбирането, че в общинската политика няма ляво и дясно. Защо част от левите вече избраха да гласуват за Вас? Припознаха ли те социалния кандидат?



В надпреварата виждам десни кандидати, патриотични кандидати, граждански кандидати, но нито един ляв кандидат, който да защитава леви идеи и решения. И именно това е задачата на мен и на листата ни за общински съветници: да защитим безплатния градски транспорт, финансовата подкрепа за новородени деца в първите три месеца след раждане, ускорене строителство на детски градини, строителство на общински жилища, повече социални кухни, повече средства за програмата „асистент за независим живот“, от която в момента се възползват едва 800 души в неравностойно положение, а имат нужда около 10 хиляди души, изграждането на общинска детска болница, спиране на пълзящата приватизация на Топлофикация-София, моментално уволнение на ръководството на Топлофикация-София, което само за 2 години вдигна дълга на дружеството със 180 млн.лв., изземването на концесията за чистотата от Вълка, връщането на Софийска вода към общината след изтичането на концесията. И да не махаме Паметника на Съветската Армия, нито да правим референдум за това, защото е престъпление към паметта на всички, отдали живота си за победата над фашизма и нацизма. А дали левите избиратели припознават тези политики и ще гласуват за мен- те са умни, имат глави на раменете си, ще решат сами.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но