Свързани новини

23.10.2019 16:47

Кметът: Мога да гарантирам продължаването на проектите за столицата

Видян 1328 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Аз мога да гарантирам продължаването на проекти за столицата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия.


Тя подчерта, че ЕК не дава нито един лев без да си се подготвил, без да имаш готови проекти и без доверие. „За 10 години без да променяме данъците и основните такси в местната администрация, успяхме от една страна да увеличим бюджета с около 200 милиона собствени приходи. Това става благодарение наистина на сериозна работа по отношение на събираемост. И най-важното - да привлечем около 4 милиарда и половина лева европейски средства за ключовите проекти, които променят, промениха и продължават да променят града. Това не става от само себе си. Аз чувам много от кандидатите да говорят, включително и за метрото, като че ли то от само себе си се стори, средствата се намират от само себе си. Нищо подобно“, каза още Фандъкова.


Тя допълни, че кандидатурата й за тези избори е била едно обмислено решение.


„За мен беше много важно, че успяхме през тези години да решим много сериозни кризи и да гарантираме развитието на града и неговата промяна. Когато си работил години наред и постигаш нещо, съвсем нормално е да те интересува как ще продължи. Разбира се, работата през годините е съпроводена с пропуски и с грешки, но точно това беше важно, че познавам много добре причините и мога да предложа решения и промяна. Това заявих в началото, това заложихме в програмата, това направих и с предложението за обновяване на екипа“, подчерта Фандъкова.


„Много важно е, че в тази кампания аз не виждам други кандидати, които да говорят по най-важната тема за града – икономическото му развитие. За мен то е ключовото. Аз нееднократно подчертах, че София има големия шанс да привлече стратегически инвеститор. Ние сме готови за това заедно с държавата. Работим от няколко години“, каза още тя. Фандъкова уточни, че в последните години икономиката на София нарасна значително.


„Това не става от само себе си. Това става с целенасочена политика – инвестиции в инфраструктурата, в образованието, една балансирана и консервативна данъчна политика. Това имаме в София“, каза още кметът.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.